Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αποκαλύψεις σοκ στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας - Νέες καταθέσεις "φωτιά" τη Δευτέρα

Ποιός ευθύνεται για τη καθυστέρηση των τοξικολογικών;

23 Ιανουαρίου 2022 09:20
Αποκαλύψεις σοκ στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας - Νέες καταθέσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας, το MEGA αποκάλυψε βίντεο μέσα από το πάρτι, ενώ ο δικηγόρος του κοριτσιού δηλώνει πως θα αναζητηθούν ευθύνες για την καθυστέρηση των τοξικολογικών εξετάσεων, οι οποίες μέχρι στιγμής, παρά τα όσα λέγονται, δεν έχουν παραδοθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Ανάμεσα στα 17 άτομα που βρέθηκαν στη σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης για το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι, ήταν και η 24χρονη Γεωργία.

Δυνατή μουσική από ένα ηχείο που παίζει ελληνική μουσική. Σαμπάνιες. Πολλά μπουκάλια βότκα και ενεργειακά ποτά. Οι καλεσμένοι αποφεύγουν να βιντεοσκοπήσουν πρόσωπα γιατί το πάρτι στο δωμάτιο ήταν παράνομο λόγω των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού.

Μια κοπέλα που ήταν καλεσμένη στο πάρτι, μίλησε αποκλειστικά στο MEGA.

«Με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι. Αν προχωρούσες ευθεία, υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ήταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα να έχει και ένα τζακούζι».

Έρευνα για κυκλώματα μαστροπείας

Η αστυνομία κατάσχεσε τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές των 3 ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στα σπίτια τους.

Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσουν ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης που τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και η 17χρονη που ήταν μαζί με τη Γεωργία.

«Απεικόνιση της σημερινής κουλτούρας»
Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο Σπύρος Δημητρίου, ποινικολόγος, σημείωσε πως οι συμπεριφορές αυτές είναι αποτύπωση της σημερινής κουλτούρας των νέων.

«Η συμπεριφορά αυτών των ανθρώπων, αν όντως τα έχουν κάνει αυτά, είναι μια κλασική και πλήρης απεικόνιση της παιδείας και τη κουλτούρας που δίνεται στα νέα παιδιά. Μια συμπεριφορά που απεικονίζεται στη σύγχρονη μουσική που ακούν οι νέοι. Υποτακτικές γυναίκες, νεοπλουτισμός, όπλα, αυτοί είναι οι στίχοι που ακούν τα παιδιά».

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, αν αποδειχτεί ότι διαπράχθηκε το αδίκημα του ομαδικού βιασμού, οι κατηγορούμενοι θα είναι αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης.

«Όσοι έχουν μπλέξει, την έχουν πολύ άσχημα».

Ο κ. Δημητρίου επέστησε την προσοχή σε γονείς ανηλίκων σημειώνοντας τις διαφορές μεταξύ βιασμού και αποπλάνησης.

«Ο βιασμός είναι κοινός ποινικά και για ενήλικες και για ανήλικους. Ωστόσο, η σεξουαλική ενηλικίωση των ανηλίκων είναι στα 15 έτη. αν ανήλικος συνευρεθεί με τη θέλησή του επειδή αποπλανήθηκε, η πράξη μένει ατιμώρητη».

Από την πλευρά της η Φρόσω Φωτεινάκη, ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια, τόνισε ότι «οι θύτες δεν έχουν πρόσωπο».

«Ο κακοποιητής δεν έχει πρόσωπο, δεν έχει συγκεκριμένο οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο. Ο κακοποιητές είναι ανάμεσά μας και συνήθως είναι πρόσωπα εξουσίας γιατί αυτό είναι ο βιασμός. Σαδιστική πράξη κατά την οποία ο θύτης θέλει να εξουσιάσει, επιτάξει, εξευτελίσει, το θύμα».

Η κ. Φωτεινάκη επισήμανε ότι πλέον η ελληνική κοινωνία είναι πιο έτοιμη να ακούσει για αυτά τα περιστατικά.

«Είμαστε πιο έτοιμοι να μιλήσουμε για τη σεξουαλική βία, είμαστε έτοιμοι για να ακούσουμε τα θύματα και γιατί η ντροπή έχει μετατοπιστεί από το θύμα στον θύτη. Ο ιερέας έρχεται να μας δώσει την πιο σαφή απόδειξη ότι η βία δεν έχει ένα πρόσωπο περιθωριοποιημένο αλλά μπορεί να ευυπόληπτος και με θέση στην κοινωνία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share