Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξέλιξη - βόμβα! Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα στην ανακρίτρια

Οι πολυαναμενόμενες εξετάσεις βρίσκονται επιτέλους στα χέρια των αρχών

22 Ιανουαρίου 2022 13:12
Εξέλιξη - βόμβα! Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα στην ανακρίτρια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ανακριτική αρχή βρίσκονται από χθες οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, για την υπόθεση της καταγγελίας βιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται πλέον στα χέρια των αρχών, αφότου παραδόθηκαν από το τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν τα αποτελέσματα μίας ακόμη εξέτασης η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης και αυτή αναμένεται να βγει από το αντίστοιχο εργαστήριο στη Βέρνη της Εβελτίας.

Βιασμός 24χρονης Γεωργίας: Καταθέσεις «φωτιά» και... προσεχώς οι τοξικολογικές - «Βόμβες» για διεθνές κύκλωμα

Ο βιασμός της 24χρονης Γεωργίας έχει συγκλονίσει την χώρα μας, με την υπόθεση να συνεχίζει να ερευνάται από τις Αρχές, που αναζητούν κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να βοηθήσει.

Οι αρχές την Παρασκευή (21/1) κατάσχεσαν τα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές των τριών εμπλεκομένων στην υπόθεση -σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- ενώ έγιναν και έρευνες στα σπίτια τους, τη στιγμή που κυκλοφόρησε βίντεο από τη σουίτα.

Η 24χρονη κατέθεσε για τέταρτη φορά τα όσα βίωσε μέσα στο ξενοδοχείο σε μία διαδικασία που κράτησε περισσότερο από δύο ώρες και έγινε παρουσία ψυχολόγου. Οι επόμενες ημέρες κρίνονται εξίσου καθοριστικές για την υπόθεση καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών της Γεωργίας αλλά και οι καταθέσεις των υπολοίπων προσώπων που βρέθηκαν στο πάρτι της σουίτας.

Όλα όσα είπε η Γεωργία

Η νεαρή κοπέλα προσκόμισε τυπωμένα μηνύματα και κλήσεις που έλαβαν χώρα το επίμαχο χρονικό διάστημα, τονίζοντας πως εκείνος που την κάλεσε έγινε πολύ πιεστικός. «Αν και είχα απαντήσει καταφατικά συνέχισε να μου στέλνει μηνύματα ρωτώντας με πότε θα φτάσω στο πάρτι και μου έδινε οδηγίες για το πώς θα μπω στο δωμάτιο», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της τα στοιχεία αυτά φανερώνουν όλες τις κινήσεις της Γεωργίας αλλά και με ποιον μίλησε η 24χρονη Γεωργία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. «Στη σημερινή της κατάθεση η Γεωργία προσκόμισε νέα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν τα όσα κατήγγειλε, τα όσα κτηνώδη βίωσε στο ξενοδοχείο. Η Γεωργία μίλησε με θάρρος και με το κεφάλι ψηλά. Δεν υπάρχουν αντιφάσεις στις καταθέσεις της», ανέφερε ο κ. Ζιώγας και εν συνεχεία άφησε αιχμές για τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Η ίδια η καταγγέλλουσα δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πως το μόνο που ζητά είναι να δικαιωθεί ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη στο πρόσωπό της ενώ για ακόμα μία φορά απήυιυνε έκκληση προς όλες τις γυναίκες που μπορεί να γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση κυκλώματος μαστροπείας να μιλήσουν.

Πριν από τη Γεωργία στην ανακρίτρια κατέθεσε ο εργοδότης της, ο οποίος την είχε πάρει από το ξενοδοχείο την επόμενη ημέρα του καταγγελλόμενου βιασμού.

Οι αναφορές στις τοξικολογικές

Ο κ. Ζιώγας σημείωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές, ωστόσο, άφησε αιχμές για την καθυστέρηση της διενέργειας των τοξικολογικών εξετάσεων. Όπως ανέφερε, αν και τα ούρα ελήφθησαν την ίδια μέρα, καθυστέρησε πάρα πολύ η εξέταση αίματος.

«Περιμέναμε ότι θα είχαμε σήμερα τα αποτελέσματα του αίματος και του DNA, ωστόσο, αυτό δεν έγινε. Περιμένουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις, ώστε να αλλάξουν οι κατηγορίες, να γίνουν βαρύτερες και να οδηγηθούν οι ένοχοι στη φυλακή ως προφυλακιστέοι. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα επιβεβαιώσουν τα όσα κατήγγειλε η Γεωργία. Τα ούρα ελήφθησαν την ίδια μέρα, αλλά έπρεπε να είχε ληφθεί και αίμα», είπε ο κ. Ζιώγας.

Τι λέει ο άνδρας που την κάλεσε και οι άλλες κρίσιμες μαρτυρίες

Το μεσημέρι, οι αστυνομικοί της ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν στην προσαγωγή του Μ.Π., ο οποίος φέρεται να κάλεσε στο πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την 24χρονη. Ο Μ.Π. κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας για κύκλωμα μαστροπείας που έχει διατάξει ο εισαγγελέας. Ο άνδρας παρέμεινε για 5 ώρες στο αστυνομικό Μέγαρο ενώ δεν προέβη σε οποιαδήποτε δήλωση κατά την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ιδιαίτερα κρίσιμες θα πρέπει να θεωρούνται οι καταθέσεις τριών γυναικών και ενός άνδρα που βρίσκονταν στη σουίτα του ξενοδοχείου εκείνοι το βράδυ και θα κληθούν από τις αρχές για να μιλήσουν για όσα έζησαν.

Σύμφωνα με την εκπομπή LiveNews πρόκειται για άτομα που έμειναν μέχρι και το τέλος του πάρτι και γνωρίζουν την αλληλουχία των γεγονότων και μπορούν να διασταυρώσουν αν οι ισχύουν οι καταθέσεις των κατηγορουμένων.

Από την πλευρά του ο Β.Λ. ο μόνος που έχει επιβεβαιώσει ότι συνευρέθη ερωτικά με την 24χρονη στο πάρτι (η κοπέλα έχει καταγγείλει τρεις άνδρες), δηλώνει αθώος και ισχυρίζεται ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της. Επιπλέον ζητεί να ισχύσει στην περίπτωσή του το τεκμήριο της αθωότητας και να μην επηρεάσει την υπόθεση το οικονομικό στάτους εκείνου και της οικογένειάς του.

Καταγγελία για διεθνές κύκλωμα

Λόγο για «διεθνές κύκλωμα» έκανε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να ενισχύσει νομικά την 24χρονη, η οποία κατήγγειλε βιασμό σε σουίτα ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή τα στοιχεία που προέκυψαν από την Κύπρο, ο δικηγόρος ανέφερε πως «υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο. Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνή» και ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να κινηθούν με ταχύτητα.

«Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» ανέφερε ο κ. Διαλυνάς, προσθέτοντας πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών. Μάλιστα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες».

«Την απάντηση θα την δώσει ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου. Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία;» διερωτήθηκε, ενώ αναρωτήθηκε επίσης «πώς είναι δυνατόν να μιλήσουν και άλλες γυναίκες από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι συνθήκες».

«Ξέρω ότι υπάρχουν διάφοροι "ψαράδες" που "ψαρεύουν" κοριτσάκια, τα οδηγούν εκεί πού πρέπει. Τσάμπα ποτά, μεγάλη ζωή. Μετά έρχεται η κόκα, η εξάρτηση και η πορνεία» τόνισε.

Όταν ρωτήθηκε την κατάθεση του 27χρονου, που συνελήφθη για την υπόθεση, ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της κοπέλας, απάντησε χαρακτηριστικά: «Με περίοδο;».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share