Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πολική εισβολή της "Ελπίδας" στην Αττική - Ποιοί δρόμοι είναι κλειστοί;

Πήραν τα μέτρα τους οι Δήμοι

22 Ιανουαρίου 2022 11:09
Πολική εισβολή της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Η τροχαία έχει διακόψει τη διέλευση των οχημάτων σε δρόμους της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που έχει ήδη αρχίσει να πλήττει τα βόρεια του νομού.
Τα πρώτα χιόνια που θα φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια τμήματα της Αττικής.
Από τα ξημερώματα χιονίζει σε Πάρνηθα, Ερυθρές και Βίλια, με την τροχαία, να αναγκάζεται να διακόψει τη διέλευση των οχημάτων σε ορισμένους δρόμους.
Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία έχει διακοπεί:
  • Στη Λεωφόρο Διονύσου (Περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη
  • Στην οδό Διονύσου (Περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του "414" προς Ν.Μάκρη
  • Στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύμαΤα κυκλοφορίας

Ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, παρουσία και του υπουργού Επικρατείας, Άκη Σκέρτσου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, να ενεργοποιηθεί το 112 εφόσον κριθεί απαραίτητο για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Σε πλήρη ετοιμότητα οι Δήμοι της Αττικής

Χθες, οι δήμαρχοι των ανωτέρω περιοχών της Αττικής συγκάλεσαν έκτακτο συμβούλιο με τους επιτελείς τους και τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας, για την προετοιμασία απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα και για την αντιμετώπισή τους.

Αυτή τη στιγμή, εκχιονιστικά μηχανήματα, γεννήτριες, καθώς και τόνοι από αλάτι, είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έτοιμα να τεθούν στη διάθεση των πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, ενώ σε 24ωρη ετοιμότητα θα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, η Κοινωνική Υπηρεσία των δήμων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να προσφέρει κάθε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενώ έχουν ήδη ανακοινωθεί και τα σημεία σε κάθε περιοχή που θα λειτουργήσουν ως θερμαινόμενοι χώροι, για όποιον πολίτη το χρειαστεί, αλλά και για άστεγους.

Ακόμη, έχουν αναρτηθεί τηλέφωνα στα οποία μπορεί να απευθυνθεί κάποιος για παροχή βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης ή για να αναφέρει κάποιο επικίνδυνο συμβάν, ενώ πολλοί δήμοι έχουν εντάξει στον σχεδιασμό τους και τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα, σπεύδοντας να προμηθεύσουν με τα απαραίτητα τις φιλοζωικές οργανώσεις της πόλης τους και τους εθελοντές.

Τέλος, καλούν τους κατοίκους να ενημερωθούν για τις συστάσεις που έχει κάνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ανά περίπτωση να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της.

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτυπά την χώρα: Χιονίζει και στην Πεντέλη - Παγετός και κίνδυνοι στην κυκλοφορία

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει την χώρα μας, που... χορεύει στους ρυθμούς της, με χιονοπτώσεις από τη Βόρεια Ελλάδα να κατεβαίνουν μέχρι και στην Αττική και όχι μόνο, αφού και τα νησιά του Αιγαίου θα δουν μια σπάνια συνθήκη.

Τις επόμενες ώρες, η επέκταση ενός πεδίου υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων πάνω από την Δυτική Ευρώπη και η παράλληλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων που θα επιτρέψουν την μεταφορά πολύ ψυχρών και ξηρών αερίων μαζών προς την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Δείτε ακολούθως την εξέλιξη:

Τα πρώτα χιόνια στην Αττική

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που ήθελαν τις νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια τμήματα της Αττικής, καθώς έχουμε «λευκή επιδρομή» στην Πεντέλη.

Οι Υπηρεσίες Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή και τα μηχανήματα για αποχιονισμό στους δρόμους ενώ ολικός παγετός αναμένεται τις επόμενες ώρες, με δήμους και περιφέρειες να είναι επί ποδός.

Στα λευκά η Ροδόπη

Στα λευκά από νωρίς χθες το απόγευμα ντύθηκε η ορεινή Ροδόπη με την «Ελπίδα», το νέο καιρικό φαινόμενο, να υπόσχεται νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ, αλλά και τη Δευτέρα.

Από τον οικισμό της Πανδρόσου και πάνω με κατεύθυνση προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα το τοπίο θυμίζει όντως χειμώνα.

«Μάχη» με το δριμύ ψύχος και τους ισχυρούς αέρηδες, έδιναν χειριστές εκχιονιστικών μηχανημάτων κι αλατιέρων στα ορεινά της Ροδόπης για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο καθαρό, πράγμα το οποίο έχουν πετύχει.

Ιδιαίτερη προσοχή, λόγω παγετού, θα πρέπει να επιδεικνύουν οι κάτοικοι στις Δημοτικές Κοινότητες Οργάνης και Κέχρου.

Μπορεί η χιονόπτωση να μην ήταν σφοδρή, ωστόσο, με τον υδράργυρο πολύ κάτω του μηδενός αν δεν έπεφτε η κατάλληλη ποσότητα αλατιού, σίγουρα το πρώτο φως της ημέρας θα “αποκάλυπτε” αντί για οδικό δίκτυο, ένα ατέλειωτο παγοδρόμιο.

Οι υπηρεσίες των Δήμων της Ροδόπης βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα. Το ίδιο Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, Αστυνομία και Πυροσβεστική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share