Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτυπά την χώρα: Χιονίζει και στην Πεντέλη - Παγετός και κίνδυνοι στην κυκλοφορία

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία στην Ελλάδα

22 Ιανουαρίου 2022 09:33
Η κακοκαιρία «Ελπίδα» χτυπά την χώρα: Χιονίζει και στην Πεντέλη - Παγετός και κίνδυνοι στην κυκλοφορία
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει την χώρα μας, που... χορεύει στους ρυθμούς της, με χιονοπτώσεις από τη Βόρεια Ελλάδα να κατεβαίνουν μέχρι και στην Αττική και όχι μόνο, αφού και τα νησιά του Αιγαίου θα δουν μια σπάνια συνθήκη.

Τις επόμενες ώρες, η επέκταση ενός πεδίου υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων πάνω από την Δυτική Ευρώπη και η παράλληλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων που θα επιτρέψουν την μεταφορά πολύ ψυχρών και ξηρών αερίων μαζών προς την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Δείτε ακολούθως την εξέλιξη:

Τα πρώτα χιόνια στην Αττική

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που ήθελαν τις νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια τμήματα της Αττικής, καθώς έχουμε «λευκή επιδρομή» στην Πεντέλη.

Οι Υπηρεσίες Περιφέρειας είναι σε επιφυλακή και τα μηχανήματα για αποχιονισμό στους δρόμους ενώ ολικός παγετός αναμένεται τις επόμενες ώρες, με δήμους και περιφέρειες να είναι επί ποδός.

Στα λευκά η Ροδόπη

Στα λευκά από νωρίς χθες το απόγευμα ντύθηκε η ορεινή Ροδόπη με την «Ελπίδα», το νέο καιρικό φαινόμενο, να υπόσχεται νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ, αλλά και τη Δευτέρα.

Από τον οικισμό της Πανδρόσου και πάνω με κατεύθυνση προς τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα το τοπίο θυμίζει όντως χειμώνα.

«Μάχη» με το δριμύ ψύχος και τους ισχυρούς αέρηδες, έδιναν χειριστές εκχιονιστικών μηχανημάτων κι αλατιέρων στα ορεινά της Ροδόπης για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο καθαρό, πράγμα το οποίο έχουν πετύχει.

Ιδιαίτερη προσοχή, λόγω παγετού, θα πρέπει να επιδεικνύουν οι κάτοικοι στις Δημοτικές Κοινότητες Οργάνης και Κέχρου.

Μπορεί η χιονόπτωση να μην ήταν σφοδρή, ωστόσο, με τον υδράργυρο πολύ κάτω του μηδενός αν δεν έπεφτε η κατάλληλη ποσότητα αλατιού, σίγουρα το πρώτο φως της ημέρας θα “αποκάλυπτε” αντί για οδικό δίκτυο, ένα ατέλειωτο παγοδρόμιο.

Οι υπηρεσίες των Δήμων της Ροδόπης βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα. Το ίδιο Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, Αστυνομία και Πυροσβεστική.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share