Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

"Συσκότιση": Παραμένει το μπλακ άουτ σε Φιλοθέη και Νέα Σμύρνη – Χωρίς ρεύμα πάνω από 8 ώρες

Και ενώ σε περίπου μία ώρα από τώρα νυχτώνει για τα καλά

21 Ιανουαρίου 2022 16:33
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά από 8 ώρες διακοπής του ρεύματος λόγω εργασιών σε αρκετές περιοχές της Φιλοθέης και της Νέας Σμύρνης δεν έχει επανέρθει το ρεύμα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ είχε ενημερώσει ότι θα γίνουν διακοπές ρεύματος από τις 08:00 έως τις 16:00 σε Γλυφάδα, Άλιμο, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Κηφισιά, Φιλοθέη, Περιστέρι αλλά εκτός του ότι το ρεύμα ακόμη δεν έχει επανέρθει σε κάποιες περιοχές, οι ώρες που τα σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ήταν πάρα πολλές.

Μεγάλη προσοχή! Αυτή είναι η ηλεκτρική συσκευή που τρώει το περισσότερο ρεύμα

μπλακ-αουτ-ρευμα

Ειδικά σε μία αρκετά κρύα ημέρα, οι οκτώ και πλέον ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι κάτι που ταλαιπώρησε πάρα πολύ τους πολίτες και θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος από την εταιρία προκειμένου οι εργασίες να μην κρατάνε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λογαριασμοί ρεύματος: Ειδικό επίδομα έως 6.000 ευρώ για εξόφληση χρεών – Ποια είναι τα κριτήρια

λογαριασμοι-ρευμα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους παρόχους ενέργειας.

Εφόσον, η ηλεκτροδότηση «κοπεί» λόγω απλήρωτων λογαριασμών, υπάρχει πλέον η δυνατότητα –αν μη τι άλλο- να επανασυνδεθεί άμεσα το ρεύμα και να εξοφληθούν από το κράτος εξ’ ολοκλήρου χρέη που διαμορφώνονται στα 6.000 ευρώ.

Με ένα τηλεφώνημα σε 5ψηφιο νούμερο θα μπορούν τα ευάλωτα νοικοκυριά να επανασυνδέσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, εφόσον αυτό «κόπηκε» λόγω χρεών προς τους παρόχους.

Μάλιστα, το Κράτος με ειδικό βοήθημα καλύπτει εφάπαξ ολόκληρο το ποσό για χρέη που φτάνουν έως και τα 6.000 ευρώ. Για μεγαλύτερα χρέη διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος της οφειλής φτάνοντας στο 30% για ποσά που ξεπερνούν τα 12.000 ευρώ.

Επανασύνδεση και βοήθημα με ένα… τηλεφώνημα

Ο πενταψήφιος αριθμός μέσω του οποίου τα ευάλωτα νοικοκυριά μπορούν να αιτούνται επανασύνδεση είναι ο 15902.

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ. Σε αυτήν μπορούν να απευθύνονται νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και να υποβάλουν αίτημα επανασύνδεσης της παροχής τους.

Βασική προϋπόθεση για την έγκριση του αιτήματος είναι να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και τις 31.3.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι έως και την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Επιπλέον, το αίτημα επανασύνδεσης πρέπει να αφορά στην κύρια κατοικία και να πληρούνται συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία συμπίπτουν με εκείνα του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

λογαριασμοι-ρευμα

Το ύψος του ειδικού βοηθήματος διαμορφώνεται ως εξής:

 • Για συνολικές οφειλές έως 6.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το σύνολο της οφειλής.
 • Για συνολικές οφειλές άνω των 6.000 ευρώ και έως 9.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 75% της οφειλής.
 • Για συνολικές οφειλές άνω των 9.000 ευρώ και έως 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 50% της οφειλής.
 • Για συνολικές οφειλές άνω των 12.000 ευρώ θα καταβάλλεται εφάπαξ το 30% της οφειλής.

Το εναπομείναν ποσό θα εξοφλείται από τους ίδιους τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Τα εισοδηματικά όρια για το βοήθημα

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31 Μαρτίου της χρονιάς που έρχεται και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το βοήθημα χορηγείται αποκλειστικά για την κύρια κατοικία του νοικοκυριού.

Τα εισοδηματικά όρια, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού ορίζονται ως εξής:

 • Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 9.000 ευρώ.
 • Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος 13.500 ευρώ.
 • Δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη 15.750 ευρώ.
 • Τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη 18.000 ευρώ
 • Τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη 24.750 ευρώ.
 • Τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη 27.000 ευρώ.
 • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθενται 4.500 ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος 2.250 ευρώ, με ανώτατο όριο τα 31.500 ευρώ.

Αν στο νοικοκυριό περιλαμβάνεται άτομο ή άτομα με αναπηρία 67% και άνω τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά 8.000 ευρώ ενώ αν υπάρχει άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα όρια αυξάνονται κατά 15.000 ευρώ.

Πηγή: eleftherostypos.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share