Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τηλεφωνικές απάτες: Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από δύο ανυποψίαστους πολίτες στην Κρήτη

Δεν έχουν τελειωμό οι περιπτώσεις πολιτών που πέφτουν "θύματα" των επιτήδειων

21 Ιανουαρίου 2022 14:19
Τηλεφωνικές απάτες: Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από δύο ανυποψίαστους πολίτες στην Κρήτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας άντρας από την Αλβανία που διαμένει στη Σητεία και μία γυναίκα που διατηρεί κατάστημα ρούχων στο Ηράκλειο, είναι τα δύο νέα θύματα των επιτήδειων που μέσω τηλεφώνου εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες με στόχο να τους αποσπάσουν χρήματα. Και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι πιθανότατα είναι πολλοί ακόμα όσοι πέφτουν θύματα αυτού του κυκλώματος.

Τεράστια απάτη σε κινητά: Έλαβε αυτό το SMS, το πάτησε και του έκλεψαν 5.800 ευρώ!

Με παρόμοιο τρόπο οι απάτες - Απέσπασαν χιλιάδες ευρώ

Και οι δύο νέες απάτες έγιναν με παρόμοιο τρόπο. Συγκεκριμένα, ο άντρας από τη Σητεία είχε βάλει μια αγγελία για πώληση αυτοκινήτου και κάποιος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγοραπωλησία. Όπως καταγγέλλεται του είπε ότι θέλει να του καταβάλλει τα χρήματα, τον έπεισε και του απέσπασε τους τραπεζικούς του κωδικούς. Πολύ γρήγορα και τμηματικά του απέσπασε περίπου 20.000 ευρώ!

Στη περίπτωση αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή ήταν μεγάλο το ποσό ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων.

τηλεφωνικεσ-απατεσ

Στη δεύτερη περίπτωση, ο δράστης επικοινώνησε με τη γυναίκα και της είπε ότι ήθελε ηλεκτρονικά να της καταβάλει 200 ευρώ για μία δωροεπιταγή. Η ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στο Ηράκλειο επίσης πείστηκε να δώσει τους κωδικούς της και είδε να κάνουν "φτερά" συνολικά 11.000 ευρώ - 8.000 από δικό της λογαριασμό και 3.000 ευρώ από τον λογαριασμό του πατέρα της στον οποίο ήταν συνδικαιούχος.

Απατεώνες της ζήτησαν 23.000 ευρώ για δήθεν χειρουργείο της κόρης της και αυτή τους "γλέντησε"

Μία γυναίκα 68 χρονών δέχθηκε το κλασικό πλέον τηλεφώνημα για δήθεν τροχαίο του παιδιού της, με τους απατεώνες στην άλλη άκρη της γραμμής να της ζητούν 23.000 ευρώ για το υποτιθέμενο χειρουργείο, με… υποτιθέμενες χρυσές λάμες και χρυσά καρφιά! Η γυναίκα όμως τους έκανε τρελή καζούρα. Με την ευκαιρία δες εδώ ποιοι είναι οι αριθμοί που σας χρεώνουν με υπέρογκα ποσά.

Η συνομιλία με τους απατεώνες

– Πολύ καλός ο γιατρός, ό,τι σου πει ο γιατρός κάνε το μαμά…

– Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνω παιδί μου, αυτό. Μην κλαις, μην στεναχωριέσαι.

Η κοπέλα που παρίστανε την κόρη της κυρίας Ευγενίας, κλαίγοντας στο τηλέφωνο, της έλεγε ότι έσπασε το πόδι της. Σειρά είχε ο γιατρός που ζήτησε… 23.000 ευρώ για να της βάλει χρυσές λάμες και χρυσά καρφιά για να της σώσει το πόδι…

– Είστε μητέρα και εγώ είμαι μπαμπάς, αλλά σαν ορθοπεδικός γιατρός, πρέπει να σας πω ότι ο μοναδικός τρόπος για να περπατάει η κόρη σας σαν πριν, πρέπει να της βάλουμε μέσα από τον αστράγαλο μέχρι πάνω στο γόνατο 3 χρυσές λάμες και 4 χρυσινά (χρυσά) καρφιά.

– Μπορούμε να κάνουμε αυτό το χειρουργείο;

– Φυσικά μπορείτε! Τι εννοείτε αν μπορείτε; Δεν το καταλαβαίνω αυτό!

– Από το ΙΚΑ μου ζητήσανε 23.000 ευρώ..

– Ο Χριστός και η Παναγία!

– Πάρα πολλοί άνθρωποι παραμένουν ανάπηροι για αυτό το λόγο.

Όταν η 68χρονη γυναίκα, που στο μεταξύ είχε καταλάβει τους απατεώνες, αποφάσισε να διασκεδάσει με μια ανεπανάληπτη καζούρα.

– Μαμάαααα…

– Παιδί μου, θα βρούμε λύση, θα βρούμε λύση, μην κλαις. Θα βρούμε λύση, ο γιατρός είναι καλός. Θα συνεννοηθώ εγώ. Με τον γιατρό να μιλάω.

– Πολύ καλός ο γιατρός, ό,τι σου πει ο γιατρός κάνε το μαμά…

– Αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνω παιδί μου, αυτό. Μην κλαις, μην στεναχωριέσαι

«Γιατρέ βάλε κάτι πιο οικονομικό» έλεγε, τρολάροντας τους απατεώνες.

τηλεφωνικεσ-απατεσ

Προσποιουμένη την πανικόβλητη, άρχισε να κάνει παζάρια στον υποτιθέμενο γιατρό, για να ρίξει την τιμή του χειρουργείου, προτείνοντας τη χρήση άλλου υλικού πιο οικονομικού από τον χρυσό.

– Εγώ θα κάνω το χειρουργείο, αλλά πώς μπορώ να πάρω από το ΙΚΑ αυτές τις λάμες, αν δεν μπορώ να πάρω από το ΙΚΑ αυτές τι λάμες, τι να της βάλω μέσα κυρία μου;

– Βάλτε κάτι άλλο πιο οικονομικό. Δεν έχει το νοσοκομείο κάτι;

– Ζητήσαμε από το ΙΚΑ, 23.000 ευρώ.

– Χριστός και Παναγία. 23.000 ευρώ ποιος έχει σήμερα χριστιανέ μου; Τι λέτε τώρα;

– Αυτά τα λεφτά δεν πάνε ούτε για εμένα, ούτε για το νοσοκομείο. Θα της βάλουμε μέσα κυρία μου πλατίνες. Χρυσινές (χρυσές) λάμες και χρυσινά (χρυσά) καρφιά για να κρατάμε το κόκαλο.

Η κύρια Ευγενία δεν έχασε στιγμή την ψυχραιμία της και προσπαθούσε να αποσπάσει περισσότερες πληροφορίες για να απευθυνθεί στην αστυνομία.

«Είχα ακούσει διάφορες τέτοιες περιπτώσεις κι ήθελα να δω πού θα το πάνε και ήθελα κάνοντας τους παζάρια να ενδώσουν κι αυτοί, να μου πουν πόσα έχετε πόσα μπορείτε να δώσετε και να τους πω, ρε παιδί μου έχω 5.000, πού να έρθω να σας τα δώσω και να πάω με την αστυνομία, και για αυτό τους έκανα παζάρια για να φανώ πιο πιστευτή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι γνωρίζοντας προσωπικά στοιχεία προσπαθούν να παγιδέψουν ανυποψίαστους πολίτες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share