Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Προσοχή ακόμη κι όταν περπατάτε - Θα το στρώσει στο κέντρο της Αθήνας από...» - Συναγερμός από τον Τάσο Αρνιακό

Έκτακτη προειδοποίηση του μετεωρολόγου

21 Ιανουαρίου 2022 09:38
«Προσοχή ακόμη κι όταν περπατάτε - Θα το στρώσει στο κέντρο της Αθήνας από...» - Συναγερμός από τον Τάσο Αρνιακό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Τάσος Αρνιακός σημαίνει το συναγερμό για τα δύο κύματα κακοκαιρίας, που θα έρθουν σε περίπου 5-6 ημέρες σκληρών συνθηκών, με χιονοπτώσεις έως και στο κέντρο της Αθήνας στην αρχή της νέας εβδομάδας.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μας ζητά να είμαστε σε επαγρύπνηση για τις μέρες αυτές, με επιρροή σε γεωργία και μετακινήσεις από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Σήμερα (21/1) κιόλας θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις χαμηλά στα βόρεια και τα πιο σημαντικά αρχίζουν από το Σάββατο (22/1), όπως αναφέρει και το σχετικό έκτακτο δελτίο.

Οι επιρροές από τα δύο κύματα κακοκαιρίας

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα μετακινηθούν προς τα ανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου, όπως και την Κρήτη, με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα φαινόμενα δε θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την Αττική, με χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια προάστια, χωρίς όμως να το στρώσει σε χαμηλά υψόμετρα.

Από τη Δευτέρα (24/1), όμως, θα έρθει ένα δεύτερο κύμα με τον άνεμο βορειοανατολικό, γυρίζοντας έτσι και επηρεάζοντας μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, όπου θα χιονίσει. Παράλληλα, θα υπάρξει ολικός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες έως -15 βαθμούς, για να δούμε βελτίωση από την Πέμπτη (27/1) κι έπειτα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share