Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (21/1)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

21 Ιανουαρίου 2022 07:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (21/1)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Παρασκευή 21/1! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος». Ενώ, την πρώτη δημόσια δήλωση έκανε ο 27χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Αθλητικά πρωτοσέλιδα

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων σήμερα. Δείτε ποια είναι τα θέματα που φιλοξενούνται στις πρώτες σελίδες του αθλητικού Τύπου, όπως παρουσιάζονται από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Καιρός σήμερα 21/1: Επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με χιόνια και πολικό ψύχος! Πότε θα το στρώσει στην Αθήνα - «Καμπανάκι» Αρναούτογλου, Καλλιάνου και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα 21/1: Στο έλεος της κακοκαιρίας με το όνομα «Ελπίδα» θα βρεθεί η χώρα μας, με ισχυρές βροχές, έντονες καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και φυσικά πυκνές χιονοπτώσεις.

Μάλιστα, διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να επηρεάσουν, κατά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), ενώ και οι μετεωρολόγοι Κλέαρχος Μαρουσάκης, Γιάννης Καλλιάνος και Σάκης Αρναούτογλου προειδποιούν για τα έντονα φαινόμενα.

Ποια τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας

Το πρώτο σύστημα θα επηρεάσει τη χώρα μας από το Σάββατο (22/01) και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/01).

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας, της ανατολικής Ελλάδας, στα νησιά του Αιγαίου και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετική έκτακτη ενημέρωση της ΕΜΥ, το Σάββατο (22/01) θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις ακόμα και πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Ακόμα, προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα αρχίσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές. Επίσης, την Κυριακή (23/01), αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα ηπειρωτικά, ενώ στην Εύβοια και σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Εν συνεχεία, τη Δευτέρα (24/01), οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο κεντρικό και στο βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια, στην ανατολική Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα, τη Δευτέρα (24/01) και την Τρίτη (25/01), θα επικρατούν στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Δύο σενάρια για την κακοκαιρία κατά τον Σάκη Αρναούτογλου

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, έκανε λόγο για δύο σενάρια ως προς την εξέλιξη της κακοκαιρίας. Το πρώτο σενάριο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook, θέλει τις χιονοπτώσεις στο Αιγαίο, εκτός από το να επιμένουν, να γίνονται κατά τόπους ακόμα πιο έντονες αλλά και να επηρεάζουν κυρίως μετά το μεσημέρι και αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τις χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (24/01) να παραμένουν μόνο στο Αιγαίο και κυρίως στα βόρεια τμήματά του και στα ορεινά της Κρήτης.

Γιάννης Καλλιάνος: Δύο κύματα της κακοκαιρίας

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, μίλησε την Πέμπτη (20/01) για δύο κύματα της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, ο Γιάννης Καλλιάνος υποστήριξε: «Από το βράδυ της Παρασκευής θα μπουν οι ψυχρές αέριες μάζες στη βόρεια Ελλάδα με χιόνια ακόμα και στις πεδινές περιοχές αργά το βράδυ. Θα χιονίσει σε Καστοριά, Κοζάνη Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και ουσιαστικά αυτό θα είναι η έναρξη της κακοκαιρίας. Περίπου τα μεσάνυχτα θα χιονίσει και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας. Μέσα στο Σάββατο θα αρχίσουν να κατεβαίνουν οι χιονοπτώσεις και νοτιότερα, ενώ θα βελτιώνεται ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα».

Εν συνεχεία, ο ίδιος αναφέρθηκε και στην Αττική, σημειώνοντας: «Το Σάββατο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία 10 με 11 βαθμούς, ενώ θα πέσουν χιόνια και στην Αττική. Το Σάββατο θα χιονίζει από τη Θεσσαλία και κάτω: Εύβοια, Σποράδες και Στερεά Ελλάδα. Στην Αττική, το Σάββατο θα είναι άστατος ο καιρός με βροχές σε αρκετές περιοχές και με πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα και πάνω παντού στον νομό.

Δεν αποκλείονται και χιόνια στα βόρεια προάστια και μάλιστα πυκνά. Σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο Σποράδες, Κυκλάδες, κεντρο-νότια Εύβοια και νοτιότερα και ίσως λίγο στο ανατολικό βορειοανατολικό κομμάτι της Αττικής θα χιονίσει ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Χιόνια θα πέσουν και στην Κρήτη και τα ορεινά χωριά θα αποκλειστούν».

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος έκανε λόγο ακόμα και για «θερμοκρασίες Σιβηρίας» στην Αττική, επισημαίνοντας: «Τη Δευτέρα και την Τρίτη, σε περιοχές όπως οι Σποράδες, η Εύβοια, η Αττική και η Βοιωτία περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις με τη θερμοκρασία στους -9 βαθμούς. Χιόνια περιμένουμε και στο κέντρο της Αθήνας».

Επίσης, για την κακοκαιρία «Ελπίς» μίλησε και η μετεωρολόγος, Χριστίνα Ρήγου, λέγοντας: «Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία μέσα σε 24 ώρες. Αξίζει να πούμε ότι στην Αθήνα από τους 15 βαθμούς θα πέσει το Σάββατο στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο από τους 7°C στους 3°C και στη Λάρισα από τους 13°C στους 3°C.

Κατά περιόδους, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο στις Σποράδες σε παραθαλάσσια τμήματα όπως είναι η Σκόπελος και η Σκιάθος και η Αλόννησος, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην κεντρική και βόρεια Εύβοια όπως και στο Πήλιο, στον Παρνασσό, σε περιοχές ορεινές γύρω από την Αττική όπως είναι η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται ψύχος και χιόνια

Ξεκινάει σιγά σιγά η αλλαγή του καιρού και από τα δυτικά και βόρεια. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού απο την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αρχικά στα δυτικά, τα νότια, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές περιοχές, ενώ από τις βραδινές ώρες θα χιονίσει και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και θα ενισχυθούν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ωστόσο στα βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη νύχτα.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και από το απόγευμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
  • Άνεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 3 με 5, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ με ενίσχυση από τις βραδινές ώρες.
  • Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα και στα ημιορεινά της Ηπείρου.
  • Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν και στα ημιορεινά των περιοχών αυτών.
  • Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ που τη νύχτα θα ενισχυθούν.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share