Τρίτη, 17 Μαΐου 2022

"Χαμόγελα" στο Δημόσιο - Βορίδης: Τρεις μέρες πρόσθετης άδειας σε υπαλλήλους-γονείς παιδιών που νοσούν

Το αποφάσισε ο Υπουργός Εσωτερικών με βάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα

20 Ιανουαρίου 2022 20:25
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία, θεσμοθετεί τρεις ημέρες πρόσθετης άδειας και επεκτείνει το πλέγμα ευνοϊκών ρυθμίσεων που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση και σε γονείς εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, τα παιδιά των οποίων νοσούν από κορωνοϊό, προκειμένου να είναι σε θέση να τους παράσχουν την προσήκουσα φροντίδα.

Απίστευτη τραγωδία: Ανακοπή 10χρονου κοριτσιού μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer

βοριδησ-μακησ

Με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του δικαίου ανταγωνισμού για την ψηφιακή εποχή» προβλέπεται χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού λόγω νόσησης τέκνου - μαθητή έως τη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου - με κορονοϊό COVID-19, η οποία χορηγείται για χρονικό διάστημα έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, εκ των οποίων οι τρεις (3) πρώτες ημέρες απουσίας καταγράφονται από την υπηρεσία ως δικαιολογημένη απουσία λόγω νόσησης τέκνου με κορονοϊό COVID-19 και οι δύο (2) τελευταίες ημέρες απουσίας αποτελούν κανονική άδεια.

Παράλληλα, επεκτείνεται και στους δημοσίους υπαλλήλους νοσούντων ανήλικων τέκνων η δυνατότητα για:

  • παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, εφόσον αυτό είναι δυνατό με βάση τα καθήκοντα που ασκεί ο/η υπάλληλος,
  • παροχή εργασίας κατά πλήρες ωράριο σε διαφορετικό χρόνο από το προβλεπόμενο ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας,
  • παροχή εργασίας με μειωμένο ωράριο εργασίας, μέχρι και 25% ημερησίως

βοριδησ-μακησ

Κορωνοϊός - Μεγάλη ανατροπή: Ανεπαρκής η πενθήμερη καραντίνα – Μετάδοση μέχρι και 10 μέρες μετά

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει κατά πόσο είναι ασφαλής η μείωση της καραντίνας σε 5 μέρες αναφορικά με τη διάδοση του κορωνοϊού ειδικά σε συνθήκες της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Η μείωση της καραντίνας έχει βρεθεί και στο επίκεντρο της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα καθώς υπάρχουν πολλά κρούσματα που εξακολουθούν να είναι θετικά και μετά την πάροδο των πέντε ημερών.

Το CDC στις ΗΠΑ, έδωσε πράσινο φως σε αυτή τη μείωση, ενώ πολλές χώρες έσπευσαν να υιοθετήσουν το μέτρο. Στην Ελλάδα, αρκετοί λοιμωξιολόγοι έχουν ταχθεί κατά αυτού του μέτρου, το οποίο αποδεικνύεται πως πάρθηκε καθαρά για λόγους επιχειρηματικής δραστηριότητας και όχι υγειονομικούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share