Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της πόλης

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων

20 Ιανουαρίου 2022 16:47
Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της πόλης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποίησαν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, διάβασε εδώ για την καθηγήτρια που έκανε bullying σε μαθήτρια της στη Θεσσαλονίκη.

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ, ΔΟΕ) καθώς και φοιτητικές παρατάξεις (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ΕΑΑΚ) και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και από εκεί κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφαρμογής του νόμου 4777/21 και ζητώντας ενίσχυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχολεία και πανεπιστήμια για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της πόλης

Στο άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν και μέλη αυτοπροσδιοριζόμενων ως ελευθεριακών φοιτητικών σχημάτων και συλλογικοτήτων του αντεξουσιαστικού χώρου, που μετά την πορεία τους στο ΥΜΑΘ κινήθηκαν προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν με φραγμό την μαζική είσοδό τους στο campus.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό βίντεο από την ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο

Ένα βίντεο - ντοκουμέντο που σοκάρει έρχεται στο φως της δημοσιότητας, από την ένοπλη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Με την ευκαιρία δες εδώ το βίντεο-ντοκουμέντο από την τρομακτική έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα.

Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ο ληστής να απειλεί με όπλο τις υπαλλήλους του μαγαζιού και να αποκτά πρόσβαση στο ταμείο, παίρνοντας χρηματικά ποσά.

Μάλιστα, όπως θα δείτε και στις εικόνες ο άνδρας φορώντας κουκούλα και μάσκα κατά του κορoναϊού, μπήκε στο κατάστημα στην Τούμπα και με γρήγορα βήματα κινήθηκε προς το ταμείο.

Οι δύο γυναίκες υπάλληλοι που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή προσέτρεξαν να τον εξυπηρετήσουν. Ξαφνικά ο 31χρονος έβγαλε ένα περίστροφο από την τσέπη του και απείλησε τις εργαζόμενες. Οι δύο γυναίκες έκαναν προς τα πίσω και τότε ο ληστής άνοιξε το ταμείο από το οποίο πήρε τις εισπράξεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share