Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Διπλή προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: «Τέρας από τα βορειοανατολικά...» (photo)

«Χιονο- εξέλιξη»

20 Ιανουαρίου 2022 13:15
Διπλή προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου: «Τέρας από τα βορειοανατολικά...» (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον όρο «τέρας από τα βορειανατολικά» χρησιμοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου για να περιγράψει το σύστημα που θα επηρεάσει την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες για την κακοκαιρία που αναμένεται να πάρει το όνομα «Ελπίδα».

Όπως περιγράφει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του στα αγγλικά «χιονοπτώσεις, τοπικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι αναμένεται να χτυπήσουν μεγάλα τμήματα της Ελλάδας το Σάββατο ξεκινώντας μια εβδομάδα με χειμωνιάτικες συνθήκες καθώς ένα μέτωπο θα εισβάλει από τη Σκανδιναβία και τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη «τα χειρότερα των χειμωνιάτικων συνθηκών θα δουν τα ανατολικά τμήματα της Ελλάδας και ειδικά τα περισσότερα από τα νησιά αλλά θα υπάρξουν προειδοποιήσεις για χιόνι και πάγο κατά μήκος της Ελλάδας το Σαββατοκύριακο, συνθήκες που θα διατηρηθούν μέχρι την Τετάρτη».

Ειδικά για τους ανέμους ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει ότι θα είναι ισχυροί βορειοανατολικοί «και σε ορισμένες περιπτώσεις θα φτάσουν σε ταχύτητα τα 80χλμ/ώρα και οι οποίοι θα δημιουργούν συνθήκες χιονοθύελλας μεταφέροντας το χιόνι που θα έχει πέσει».

Όσον αφορά τη θερμοκρασία ο Σάκης Αρναούτογλου εκτιμά ότι «ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν σε μονοψήφια νούμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ σε ορισμένα τμήματα η θερμοκρασία θα παραμένει κάτω από το μηδέν για όλη την ημέρα με την αίσθηση να είναι ακόμα πιο παγωμένη λόγω των ανέμων».

Σάκης Αρναούτογλου: Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει για τον καιρό ότι «ο επερχόμενος χιονιάς φαίνεται να δείχνει μια ιδιαίτερη προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά από την Κυριακή, σύμφωνα και μετα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, όπως σας είπα και τις προηγούμενες ημέρες! Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονο-εξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα, πραγματικά».

Όπως σημειώνει «την ερχόμενη Κυριακή, 23/1/2022, το χρώμα το λευκό, που υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα για χιονοπτωση, πιάνει όπως βλέπετε τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μέχρι και τη θάλασσα αλλά και τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης και τα βόρεια Δωδεκάνησα με πολύ χαμηλό υψόμετρο! Θα την κρατήσω όπως και να' χει για αρχείο!».

Επίσης, πολικές θερμοκρασίες και πολύ χιόνι αναμένονται στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με τον γνωστό μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να αναφέρει πως η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα ξεκινήσει αύριο, Παρασκευή, και από βορρά προς νότο, ενώ θα μας απασχολήσει για αρκετές ημέρες και μέσα στην επόμενη εβδομάδα

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share