Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση

20 Ιανουαρίου 2022 12:52
Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τη διαρροή των καταθέσεων των εμπλεκομένων στην υπόθεση καταγγελίας βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείται παραβίαση δικαστικού απορρήτου, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για διεθνές κύκλωμα μαστροπείας! Τα «ροζ πάρτι» και οι παχυλές αμοιβές

Η υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα έχει ανοίξει τον δρόμο για περαιτέρω έρευνες σχετικά με τα «σκοτεινά» και δαιδαλώδη κυκλώματα μαστροπείας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και εκτείνονται ακόμη και μέχρι την... Κύπρο. Ενώ, πετώντας το «μπαλάκι» και δηλώνοντας άγνοια κατέθεσαν οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της κακοποίησης της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Μετά τη διαταγή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για έρευνα, ανοίγουν τα στόματα για τα κυκλώματα μαστροπείας που οργανώνουν πριβέ πάρτι με “κρυφές λίστες”.

Η Έλλη Κανελλοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας μίλησε στο Thesstoday.gr για τα ροζ πάρτι, τις λίστες και τη “σέκτα της Θεσσαλονίκης”.

“Γίνεται χαμός σε ξενοδοχεία, γραφεία, σπίτια. Μόλις το 6% των ιερόδουλων πλέον εργάζεται νόμιμα, το υπόλοιπο ποσοστό καταφεύγει σε παράνομη εργασία, χωρίς να δηλώσουν τίποτα”, λέει.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδας για τη σέκτα της σκοτεινής Θεσσαλονίκης είναι αποκαλυπτικά: διοργανωμένα πάρτι με κορίτσια πολυτελείας σε ξενοδοχεία, σπίτια, ακόμη και γραφεία.

“Σε ό,τι θες πηγαίνουν, από πάρτι σε ξενοδοχείο, γραφείο, σπίτι μέχρι ό,τι θες. Σε αυτά τα πάρτι γίνεται ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς Λεφτά να δίνει ο κύριος. Αυτές οι κοπέλες δεν παίρνουν 30, 50 και 100 ευρώ, παίρνουν πολλά παραπάνω λεφτά, από 500 μέχρι και 1.000 ευρώ”, λέει χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα κυκλώματα μαστροπείας, η αντίδρασή της είναι αφοπλιστική: “Τώρα το πήρανε χαμπάρι οι αρχές;”.

Τα κυκλώματα, όπως λέει, δρουν μέσω του διαδικτύου και ιστοσελίδες όπου νεαρές κοπέλες “νοικιάζονται” για ώρες, μέρες, ή και εβδομάδες. Είναι τα λεγόμενα “escort κορίτσια”, ή αλλιώς νεαρές πολυτελείας. Η δημοτικότητα των κυκλωμάτων αυτών έχει ανέβει κατακόρυφα από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

“Τώρα από το ίντερνετ γίνεται χαμός, όπως και το παζάρι που “πέφτει” μέσα από τις σελίδες γνωριμιών στο διαδίκτυο. Ο καθένας πλέον μπορεί να προσκαλέσει κοπέλες στο γραφείο, στο σπίτι και στο ξενοδοχείο. Ισχύει το ό,τι θέλεις, όπως θέλεις, όποτε θέλεις. Εκτός από κοπέλες άλλης καταγωγής, υπάρχουν και Ελληνίδες. Δεν απέχουν“, λέει η κυρία Κανελλοπούλου.

«Βόμβες» για διεθνές κύκλωμα μαστροπείας και «ψαράδες» κοριτσιών

Σε δηλώσεις – βόμβα προχώρησε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο οποίος έχει κληθεί να ενισχύσει νομικά την πλευρά της 24χρονης που καταγγέλλει βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Διαλυνάς έκανε λόγο για «διεθνές κύκλωμα», όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα που γίνεται στην Κύπρο. «Υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο» ενημέρωσε ο δικηγόρος.

«Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνούς» σημείωσε και ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να βιαστούν. «Βιαστείτε μην μας ‘καπελώσουν από την Κύπρο και ξευτιλιστούμε».

«Το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» συνέχισε, ενώ επεσήμανε πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών.

Ο εκνευρισμός του για τις τοξικολογικές

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος, επειδή δεν έχουν βγει ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης.

«Είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να στείλει εξετάσεις στην Ελβετία;» διερωτήθηκε, ενώ σε ερώτηση εάν εννοεί ότι υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την καθυστέρηση, τόνισε πως δεν μπορεί να πει κάτι τέτοιο.

«Ψαρεύουν» κοριτσάκια

Ο κ. Διαλυνάς αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μιλήσουν και άλλες γυναίκες από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι συνθήκες.

Ερωτηθείς για την έρευνα σε κάποιο γραφείο στην πόλη, δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση, αλλά είπε: «Ξέρω ότι υπάρχουν διάφοροι ‘ψαράδες’ που ‘ψαρεύουν’ κοριτσάκια, τα οδηγούν εκεί πού πρέπει. Τσάμπα ποτά, μεγάλη ζωή. Μετά έρχεται η κόκα, η εξάρτηση και η πορνεία».

Πώς δρουν τα κυκλώματα

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Διαλυνάς μίλησε για τον τρόπο που δρουν τα πολύ οργανωμένα κυκλώματα μαστροπείας.

«Η νύχτα έχει αλλάξει. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε τέτοια κυκλώματα συγκεντρώνονται σε ξενοδοχεία, βίλες και προσελκύουν νέα κορίτσια και τα εντυπωσιάζουν με το πρόσχημα της καλής, πλούσιας και ωραίας ζωής. Έτσι αρχίζει και παρεισφρέει ο κυρίαρχος παράγοντας στα πάρτι αυτά, η κοκαΐνη.

Με το που καθίστανται εξαρτημένες οι κοπέλες από την κοκαΐνη, αρχίζει η δεύτερη φάση «λειτουργίας» του κυκλώματος, δηλαδή η φάση της μαστροπείας».

Σημειώνεται πως διερευνώνται και στην Κύπρο καταγγελίες που αφορούν το εν λόγω κύκλωμα. Το παραπάνω επιβεβαίωσε η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, Στέφη Δράκου, λέγοντας πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Γενικό Εισαγγελέα εργάζονται ήδη προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των καταγγελιών.

Η κ. Δράκου είπε ότι η επιστολή που είχε σταλεί από τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, προς τον γενικό εισαγγελέα κοινοποιήθηκε και στην ίδια και έχει ήδη μιλήσει σχετικά με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα ενεργεί με τον σωστό τρόπο για διερεύνηση αυτής της καταγγελίας.

Ανέφερε επίσης πως κανένα σοβαρό έγκλημα δεν πρέπει να αποσιωπάται. Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως η δικαιοσύνη στην Κύπρο θα δουλέψει και δουλεύει, ενώ είπε ότι δεν έχουν σχέση τα ονόματα αλλά κατά πόσο στοιχειοθετείται συγκεκριμένο αδίκημα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι επικοινώνησε με τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, ο οποίος προχώρησε στις καταγγελίες για την υπόθεση και του ανέφερε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε κατάθεση στην κυπριακή αστυνομία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share