Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εφιαλτική πρόβλεψη Γιώργου Παυλάκη: «Κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο! Πιθανή αναζωπύρωση Δέλτα και Όμικρον»

«Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες...»

20 Ιανουαρίου 2022 09:59
Εφιαλτική πρόβλεψη Γιώργου Παυλάκη: «Κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο! Πιθανή αναζωπύρωση Δέλτα και Όμικρον»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για πιθανή κορύφωση των θανάτων από τον κορωνοϊό τον Απρίλιο μίλησε ο καθηγητης-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας». Επίσης, μία τοποθέτηση του ερευνητή-γιατρού από τις ΗΠΑ... σόκαρε τον παρουσιαστή του MEGA, Νίκο Ευαγγελάτο, καθώς εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτή που παρουσιάζουν αρκετοί συνάδελφοί του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το τσουνάμι της Όμικρον θα περάσει αρκετά γρήγορα, αλλά θα αφήσει στη θέση του ένα χαμηλότερο κύμα και ενδέχεται να σημειωθεί κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο.

«Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους» είπε. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναζωπυρωθούν η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον.

Εφιαλτική πρόβλεψη Γιώργου Παυλάκη

«Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της», τόνισε, ενώ σημείωσε πως «πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα». Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν και «δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε».

Συναγερμός από τον Γιώργο Παυλάκη: «Έρχεται τσουνάμι θανάτων λόγω της Όμικρον - Κλείσιμο τώρα»

«Τσουνάμι» θανάτων αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε «κλείσιμο» προβλέπει ο γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Παράλληλα, την επιβολή περιοριστικών μέτρων με το κλείσιμο των σχολείων αλλά και των κέντρων διασκέδασης, προτείνει ο Γιώργος Παυλάκης, εκτιμώντας ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον του κορωνοϊού είναι άκρως επικίνδυνος και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει είναι ο περιορισμός των επαφών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ ΠΑΡΕΑ», σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι τον Ιανουάριο υπογραμμίζοντας «ότι το μόνο πράγμα που δουλεύει είναι να σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές, δηλαδή κλείσιμο» και πρόσθεσε ότι όσο νωρίτερα γίνει, τόσο πιο αποτελεσματικό θα είναι.

«Ο κοινός πολίτης δεν καταλαβαίνει τι έρχεται. Υπάρχουν δύο καινούριοι, φοβεροί ιοί και δεν είναι ίδια η κατάσταση σε σχέση με μερικούς μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει καλούς ειδικούς, η κυβέρνηση μπορεί να τους συμβουλευτεί και να βγάλει συμπέρασμα για το τι πρέπει να γίνει», επισήμανε.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Παυλάκης τόνισε ότι τους επηρεάζει όλους, και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους σημειώνοντας ότι πέρυσι η Ελλάδα δεν είχε130 νεκρούς και φέτος έγραψε νέο ρεκόρ, ενώ κάθε μέρα μετρά περίπου 100 θανάτους.

Συναγερμός από τον Γιώργο Παυλάκη για την μετάλλαξη Όμικρον

«Αυτή τη στιγμή έρχεται τσουνάμι μολύνσεων κι επειδή το ¼ των πολιτών είναι απροστάτευτοι τελείως, θα υπάρξει και τσουνάμι θανάτων και τα νοσοκομεία ζήτημα είναι να αντέξουν άλλες δύο εβδομάδες. Τα ελληνικά νοσοκομεία αντέχουν 400-500 διασωληνώσεις.

Από εκεί και πέρα είναι ζήτημα χρόνου πότε θα τα "παίξουν" οι γιατροί», ανέφρερε και συμπλήρωσε ότι ενδεχομένως παρατηρηθούν και προβλήματα εφοδιασμού, όπως για παράδειγμα μην υπάρχουν αρκετά rapid test ή άλλα υλικά. Τώρα είναι τελευταία ευκαιρία πριν τις γιορτές να κοπούν τα κρούσματα ώστε μετά να μην υπάρχει ανάγκη από lockdown διαρκείας», κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share