Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει ξανά την Παρασκευή η 24χρονη Γεωργία Μπίκα - Νέα στοιχεία στο φως για τη νύχτα φρίκης (Video)

Η κατάθεση του άνδρα που την προσκάλεσε στο πάρτι - Έρευνα και στην Κύπρο - Γιατί πάνε στην Ελβετία οι τοξικολογικές της εξετάσεις

20 Ιανουαρίου 2022 07:49
Υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη: Καταθέτει ξανά την Παρασκευή η 24χρονη Γεωργία Μπίκα - Νέα στοιχεία στο φως για τη νύχτα φρίκης (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σιγά-σιγά το κουβάρι της υπόθεσης όσον αφορά στην καταγγελία βιασμού 24χρονης σε σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά, ξετυλίγεται αφού, χθες Τετάρτη (19/01), ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία. Οι αποκαλύψεις, αλλά και οι περιγραφές της Γεωργίας Μπίκα προκαλούν σοκ!

Φως θα ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Περισσότερο φως στην εν λόγω υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι τοξικολογικές εξετάσεις που υποβλήθηκε η 24χρονη καταγγέλλουσα, τα αποτελέσματα των οποίων δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στην Ελληνική Αστυνομία, όπως επισημάνθηκε σε σχετική ανακοίνωση.

Πάντως, σύμφωνα με το STAR, το δείγμα ούρων που ελήφθη από την 24χρονη, πρόκειται να αποσταλεί σε ειδικό εργαστήριο της Ελβετίας διότι εκεί υπάρχει πλήρως ενημερωμένη λίστα με όλες τις ουσίες που κυκλοφορούν, ναρκωτικές και διεγερτικές.

Στόχος, μάλιστα, είναι να διασφαλιστούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων και να υπάρχει πλήρης εικόνα για το τι ουσίες κυκλοφορούσαν στο αίμα της κοπέλας.

Καταγγελίες για δύο νέους βιασμούς

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Αθανάσιος Ζιώγας, ανέφερε πως στο γραφείο του έχουν φτάσει καταγγελίες από άλλες δύο γυναίκες για τον βιασμό τους με τον ίδιο τρόπο, το 2016 και το 2018.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος δήλωσε σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ: «Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σ' εμένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι». Ο Αθανάσιος Ζιώγας απηύθυνε έκκληση προς όλες τις παθούσες να βγουν μπροστά και να καταγγείλουν τους δράστες τους, διαβεβαιώνοντας πως οι «δικαστικές Αρχές και οι ανακριτικές λειτουργούν και θα υπάρχει πλήρης προστασίας και διερεύνησης εις βάθος».

Για νέα κατάθεση στις Αρχές καλείται η 24χρονη

Η 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, καλείται να δώσει νέα κατάθεση ενώπιον της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του dikastiko.gr, αυτή θα είναι η τέταρτη κατάθεση της κοπέλας και, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα γίνει παρουσία ψυχολόγου.

Μάλιστα, στη διάθεση των Αρχών βρίσκεται το βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα καμερών του ξενοδοχείου, στο οποίο καταγγέλθηκε ότι έγινε το περιστατικό.

Επίσης, ο εισαγγελέας διέταξε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και, σε πρώτη φάση, θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του θύματος για να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε πριν από το πάρτι, όταν έφυγε αλλά και το επόμενο πρωί.

Τι κατέθεσε η 17χρονη φίλη της καταγγέλλουσας

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι έπειτα από πρόσκληση ενός άνδρα τον οποίο θεωρούσε «φίλο» της, όπως είπε, και γνώριζε από γνωστό καφέ της πόλης, μαζί με μία ανήλικη φίλη της.

Ως εκ τούτου, η 17χρονη κατέθεσε στην Αστυνομία για όλα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο, εξιστορώντας με κάθε λεπτομέρεια όσα είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της ή υπέπεσαν στην αντίληψή της.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το MEGA, η 17χρονη κατέθεσε: «Φτάσαμε στο δωμάτιο 401 όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά άντρες ήταν πέντε-έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω. Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες μού έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα».

Η ίδια, ακόμα, δήλωσε στις Αρχές: «Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι, έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας, θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: "Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ!"».

Για το τι έγινε όταν αποφάσισαν να φύγουν, η 17χρονη ανέφερε: «Ύστερα από ένα μισάωρο και ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη, ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε, η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της για να γυρίσει σπίτι».

Έπειτα, ωστόσο από περίπου δέκα λεπτά, την κάλεσε για να δει τι κάνει, όμως εκείνη της είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο.

Όσα έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Σχετικά με τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης μίλησε ο Αθανάσιος Ζιώγας, συνήγορος της 24χρονης, λέγοντας πως «η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις».

Ειδικότερα, σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA, o Αθανάσιος Ζιώγας τόνισε: «Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται. Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες».

Η κατάθεση του άνδρα που προσκάλεσε την 24χρονη στο πάρτι

Όπως έχει αναφέρει η 24χρονη, βρέθηκε στο πάρτι ύστερα από πρόσκληση νεαρού άνδρα, τον οποίο έχει κατονομάσει και γνώριζε από γνωστό καφέ-μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Έτσι, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το STAR, ο νεαρός άνδρας ανέφερε στην κατάθεσή του στις Αρχές πως «τον κάλεσε ο γόνος μιας πολύ γνωστής οικογένειας και του είπε πως θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη μαζί με άλλα δύο άτομα στις 30 Δεκεμβρίου 2021».

Το πάρτι άρχισε στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο, γύρω στις 00:30 π.μ., ενώ η 24χρονη και η φίλη της ήρθαν περίπου στις 02:30 π.μ.. Οι δύο κοπέλες παρέμειναν για μια ώρα ενώ συνολικά στη σουίτα ήταν οκτώ άτομα και δεν έγινε χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share