Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Βιασμός 24χρονης Γεωργίας: «Στο πάρτι με κάλεσε γόνος γνωστής οικογένειας - Εκείνη ήρθε...» - Τι είπε ο άνδρας που την κάλεσε στο πάρτι

Όλα όσα υποστήριξε

19 Ιανουαρίου 2022 22:33
Βιασμός 24χρονης Γεωργίας: «Στο πάρτι με κάλεσε γόνος γνωστής οικογένειας - Εκείνη ήρθε...» - Τι είπε ο άνδρας που την κάλεσε στο πάρτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο βιασμός της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη έχει συνταράξει το πανελλήνιο και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, με την ίδια να καταθέτει και τον άνδρα που την κάλεσε στο πάρτι επίσης να δίνει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του STAR ο συγκεκριμένος άδρας κατέθεσε πως στο πάρτι τον κάλεσε γόνος γνωστής οικογένειας, ο οποίος 1 εβδομάδα πριν την Πρωτοχρονιά τον ενημέρωσε πως θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη μαζί με την παρέα του.

Το κανάλι αναφέρει πως στη συνέχεια της κατάθεσής του είπε: «Στο πάρτι, πήγα στις 00:30 μαζί με φίλες μου. Πήρα τηλέφωνο τη Γεωργία και της είπα να έρθει. Ήρθε με μία φίλη της περίπου στις 02:30 και κάθισαν περίπου μία ώρα. Μέσα στο πάρτι ήταν οκτώ άτομα».

Σε σε ερώτηση για το αν έγινε χρήση ναρκωτικών φέρεται να απάντησε αρνητικά.

Ο άνδρας που κάλεσε την 24χρονη Γεωργία στο πάρτι υποστήριξε σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ πως δεν ήξερε τον κατηγορούμενο για την υπόθεση του βιασμού, αλλά τον γνώρισε μέσω του φίλου του.

Έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως ανοίγει η καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, στη Θεσσαλονίκη, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο δικηγόρος της αποκάλυψε σήμερα ότι έφτασαν στο γραφείο του κι άλλες καταγγελίες γυναικών, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η 24χρονη Γεωργία. Η νεαρή γυναίκα βρήκε το θάρρος και την δύναμη να καταγγείλει δημόσια τον εφιάλτη που έζησε, δείχνοντας το πρόσωπό της στην κάμερα και προτρέποντας κι άλλες γυναίκες, που έχουν πέσει θύματα ανάλογων επιθέσεων να βρουν το κουράγιο και να μιλήσουν. Υπενθυμίζεται ότι πέρα από την έρευνα για την καταγγελία της 24χρονης, διενεργείται κι άλλη εισαγγελική έρευνα για τυχόν ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, οι δύο καταγγελίες στις οποίες αναφέρεται ο δικηγόρος της 24χρονης, αφορούν η πρώτη σε μία γυναίκα που κατήγγειλε ότι το 2016 έπεσε θύμα βιασμού από πρόσωπο που φέρεται να πρωταγωνιστεί και στον βιασμό της Γεωργίας και η δεύτερη στην καταγγελία που έκανε μία μητέρα ότι η κόρη της βιάστηκε σε ένα πάρκινγκ έπειτα από ανάλογο πάρτι, το 2018.

Ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε τις μαρτυρίες δύο ανθρώπων που γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πώς λειτουργούν τα κυκλώματα που παρασύρουν νεαρές γυναίκες σε πάρτι με ναρκωτικά και μαστροπεία, καθώς εργάζονται σε νυχτερινά μαγαζιά που οργανώνουν αυτά τα πάρτι. «Παράνομα πάρτι σε διάφορους χώρους, τις παίρνουν εκεί, τις εκδίδουν σε πλούσιους φίλους τους. Τις πληρώνουν ώστε να περάσουν καλά μαζί τους, απ’ όσο ξέρω. Τους προσφέρουν ναρκωτικά…», αναφέρει ο πρώτος μάρτυρας.

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία ενός εργαζόμενου ως DJ σε νυχτερινό μαγαζί, που διοργανώνει τέτοια πάρτι. Η μαρτυρία του θεωρείται σημαντική για την έρευνα περί ύπαρξης κυκλώματος μαστροπείας, που έχει διατάξει η Δικαιοσύνη. «Άτομα από την νύχτα προσελκύουν νεαρές κοπέλες, που δεν έχουν κάποιον να τις ελέγξει. Μιλάμε για κοπέλες που βγαίνουν την νύχτα, επτά στα επτά και "κλείνουν" τα μαγαζιά. Το σενάριο είναι απλό. Πάρτι με κοπέλες και ναρκωτικά», αναφέρει.

Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι στοχεύουν και σε φοιτήτριες, όπως αναφέρει ένας από τους μάρτυρες στον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο δικηγόρος της 24χρονης Γεωργίας, Θανάσης Ζιώγας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση, που έχει συνταράξει το πανελλήνιο. Διευκρίνισε ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα να ανοίξει το τηλεφωνικό απόρρητο της 24χρονης, αλλά ότι ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσει στις Αρχές τις τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που έλαβε η νεαρή γυναίκα εκείνη την ημέρα.

Αναφερόμενος στα τηλεφωνήματα που δέχτηκε από άλλες γυναίκες, είπε: «νομίζω έχουν συνάφια αυτές οι καταγγελίες και θα αξιολογηθούν από τις Αρχές». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο δράσης κυκλώματος μαστροπείας, ο κ. Ζιώγας τόνισε: «πιστεύω ότι η έρευνα μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα και να εξαρθρωθεί ένα μεγάλο κύκλωμα».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι «η νύχτα έχει αλλάξει, λόγω κορονοϊού. Έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο κινούνται την νύχτα και έχει αντικατασταθεί από συγκεντρώσεις σε σπίτια, σε ξενοδοχεία, όπου στις περισσότερες των περιπτώσεων έρχονται κοπέλες και συμμετέχουν άτομα και γίνεται χρήση κοκαΐνης».

Ο γνωστός δικηγόρος υπογράμμισε ότι είναι πολύ διαδεδομένη πλέον η χρήση κοκαΐνης, και «τώρα χρησιμοποιείται σε άλλα μικρότερα μπαρ, κυρίως, όπου συχνάζει πολύ νεολαία και εκεί βρίσκεται ο τρόπος "αλιείας" των νεαρών κοριτσιών, που πηγαίνουν να διασκεδάσουν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share