Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη - Με το που μπήκαμε στο δωμάτιο...»: Σοκάρουν τα λόγια της 17χρονης φίλης της 24χρονης Γεωργίας για το βιασμό

Πώς περιέγραψε το χρονικό όσων έγιναν

19 Ιανουαρίου 2022 19:28
«Η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη - Με το που μπήκαμε στο δωμάτιο...»: Σοκάρουν τα λόγια της 17χρονης φίλης της 24χρονης Γεωργίας για το βιασμό
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο βιασμός της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, με την κατάθεση της 17χρονης φίλης της να βρίσκεται στη δημοσιότητα για όσα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μεταξύ άλλων, η φίλη της Γεωργίας αναφέρει ότι η τελευταία ήταν πολύ μεθυσμένη, αλλά και ότι, όταν αποφάσισαν να φύγουν από το πάρτι, η Γεωργία της είπε ότι τελικά θα επιστρέψει, με το θύμα να συγκλονίζει με τα λόγια του.

17χρονη φίλη Γεωργίας κατάθεση

Η κατάθεση της 17χρονης

Αναλυτικότερα, η 17χρονη κατέθεσε τα εξής στους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη: «Στις 31/12/2021 και περί ώρας 15:30 βρισκόμουν με τη φίλη μου τη Γεωργία στην καφετέρια Α……. στη Θεσσαλονίκη. Πήγα για λίγο στην τουαλέτα. Όταν γύρισα, μου είπε η Γεωργία πως έχουμε μια πρόταση για το βράδυ για να πάμε σε ένα πάρτι που θα γινόταν στο ξενοδοχείο……. της Θεσσαλονίκης. Συζητώντας το με τη φίλη μου, αυτή φώναξε τον Μάνο. ο οποίος απ' ό,τι ξέρω έχει ποσοστά στην καφετέρια και τον ρωτήσει πότε θα γίνει το πάρτι».

«Αυτός είπε μετά την αλλαγή. Μετά χωρίσαμε με τη Γεωργία και πήγαμε σπίτι για ξεκούραση και για να ετοιμαστούμε. Το βράδυ περί ώρας 20:30 είμασταν καλεσμένες σε ένα ρεβεγιόν στην Καρόλου Ντιλ. Μετά την αλλαγή του χρόνου και περί ώρας δύο τις 1/1/2022 μεταβήκαμε στο ξενοδοχείο (αναφέρει το όνομα)» συνεχίζει η 17χρονη στην κατάθεσή της.

Σύμφωνα με την ανήλικη κοπέλα, όταν έφτασαν στο ξενοδοχείο, τηλεφώνησαν στο άνθρωπό που τους είχε προσκαλέσει, προκειμένου να τους δώσει οδηγίες: «Εκεί, ο Μάνος μας είπε από το τηλέφωνο να πούμε στη ρεσεψιόν ότι θέλαμε να πάμε στο δωμάτιο 601, αλλά στην πραγματικότητα θα ανεβαίναμε στο 401. Μόλις φτάσαμε στο 401 δωμάτιο, συναντήσαμε εντός αυτού περίπου 13 άτομα. Από αυτά άνδρες ήταν πέντε-έξι. Εγώ με το που μπήκα στον χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω. Οι περισσότερες γυναίκες που έβλεπα έμοιαζαν με βίζιτες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα. Βέβαια, δεν θα μπορούσα να το αποδείξω αυτό, αλλά ούτε και να είμαι σίγουρη».

Αν και η ίδια η ανήλικη δεν ήθελε να παραμείνει ούτε λεπτό στη σουίτα, η φίλη της επέμενε: «Η Γεωργία μου είπε ας κάτσουμε ένα μισάωρο να πιούμε ένα ποτό και θα φύγουμε. Μετά από ένα μισάωρο κι ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη, ξεκινήσαμε για να φύγουμε μαζί με μια γνωστή μας ονόματι ΜΙΑ».

«Συμφωνήσαμε πριν κατέβουμε από το δωμάτιο ότι η ΜΙΑ θα πήγαινε εμένα και τη Γεωργία στο ΑΧΕΠΑ, όπου βρίσκονταν η μητέρα μου με τον αδερφό μου. Μόλις κατεβήκαμε, η Γεωργία άρχισε να λέει ότι ήταν καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της, για να γυρίσει σπίτι. Κι ότι δεν ήθελε να πάει στο ΑΧΕΠΑ, γιατί είχε κακές μνήμες από εκεί. Δεν κατάφερα να την μεταπείσω κι αφού με ρώτησε που έχει παρκάρει, δεν θέλησε να την πάω έως το αμάξι και φύγαμε».

Μετά από λίγο, η 17χρονη τηλεφώνησε στη φίλη της για να δει πώς είναι. «Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Το σήκωσε και τότε άκουσα έναν περίεργο θόρυβο. Την ρώτησα εάν κάνει εμετό και μου είπε όχι, περιμένω τον Μάνο να με πάει στο πάρτι. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη κι ότι θα πήγαινε στο πάρτι. Επίσης, ότι δεν θα οδηγήσει, αλλά θα νοικιάσει δωμάτιο για να κοιμηθεί εκεί. Όταν γύρισα σπίτι με τη μητέρα και τον αδερφό μου δεν έμαθα κάτι παραπάνω».

Η ανήλικη, που με έκπληξη της είχε πληροφορηθεί ότι τελικά η φίλη της είχε παραμείνει στο ξενοδοχείο, είδε την επόμενη ημέρα που ξύπνησε κλήσεις από την 24χρονη στο τηλέφωνο της.

«Το μεσημέρι όταν ξύπνησα βρήκα τρεις κλήσεις στο κινητό μου από τη Γεωργία. Την πήρα αμέσως τηλέφωνο αρκετές φορές, αλλά ήταν απενεργοποιημένη μέχρι αργά το μεσημέρι. Κατά τις 18:00 μου τηλεφώνησε και μου εξήγησε όσα έγιναν κι ότι έπεσε θύμα βιασμού. Εγώ θέλω να προσθέσω πως ο Μάνος πριν 1-1,5 μήνα είχε φλερτάρει κι εμένα και κατ ιδίαν και με μηνύματα χωρίς ανταπόκριση. Τέλος θέλω να προσθέσω πως λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας. Αυτοί που ήταν στο πάρτι θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μία από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: «Τι φοβάστε αφού είμαι εγώ εδώ!», αφήνοντας υπονοούμενα και σε μια φάση ο Μάνος της απάντησε ότι δεν φοβόμαστε τίποτα».

«Η μουσική έπαιζε με ηχείο και Bluetooth και η ένταση της ήταν μέτρια ως χαμηλή. Όταν φύγαμε από το πάρτι δεν χαιρετήσαμε κανένα ούτε ρώτησε κάποιος που πάμε. Εγώ πέραν του Μάνου που γνώριζα δεν ήξερα κάποιον άλλον μέσα στο δωμάτιο. Δεν περνούσα καλά και δεν έδωσα σημασία στα πρόσωπα που ήταν στο πάρτι. Επίσης δεν ήπια το παραμικρό» καταλήγει η 17χρονη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share