Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Βόμβα Τσίπρα: Προτείνει ο πρόεδρος και η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγεται από τα μέλη και όχι από το συνέδριο

Τονίζει ότι δεν έχει να κάνει με τους φίλους του κόμματος αλλά από τα μέλη

19 Ιανουαρίου 2022 17:08
Βόμβα Τσίπρα: Προτείνει ο πρόεδρος και η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγεται από τα μέλη και όχι από το συνέδριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πρόταση - βόμβα κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για την εκλογή πρόεδρου στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εισηγείται ο πρόεδρος αλλά και η Κεντρική Επιτροπή να μην εκλέγεται από το συνέδριο του κόμματος αλλά από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Με την ευκαιρία δες εδώ την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξη Τσίπρας έκανε αυτή την πρόταση στο πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει αυτή την ώρα για το συνέδριο.

Βόμβα Τσίπρα: Προτείνει ο πρόεδρος και η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγεται από τα μέλη και όχι από το συνέδριο

Ο κ. Τσίπρας στην πρότασή του τονίζει ότι δεν έχει να κάνει με τους φίλους του κόμματος αλλά από τα μέλη. Η συγκεκριμένη πρόταση προκαλεί αντιδράσεις από την αριστερή πτέρυγα (π.χ. Σκουρλέτης, Φίλης) καθώς γίνεται λόγος για πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογή προέδρου από μέλη και φίλους του κόμματος γίνεται τόσο από το ΠΑΣΟΚ από το 2004, διαδικασία που ακολουθήθηκε και κατά την εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ενώ στη ΝΔ η διαδικασία αυτή ακολουθείται από το 2009.

Συναγερμός στον Πειραιά: Σοκαριστικό βίντεο με εργάτη στο λιμάνι, που γλίτωσε από πτώση κοντέινερ

Παραλίγο να υπάρξει νέα τραγωδία στον Πειραιά, καθώς ένα κοντέινερ έπεσε, με έναν εργάτη να γλιτώνει κυριολεκτικά για δευτερόλεπτα, σύμφωνα με ανακοίνωσή και βίντεο της ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά. Με την ευκαιρία δες εδώ το νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τρομακτική έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα.

Ελλιπή μέτρα προστασίας

«To Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από καταγγελία εργαζομένων για πτώση κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων. Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλο ένα συνάδελφο, στον βωμό του κέρδους της COSCO.

Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share