Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Συναγερμός στον Πειραιά: Σοκαριστικό βίντεο με εργάτη στο λιμάνι, που γλίτωσε από πτώση κοντέινερ

Τι συνέβη;

19 Ιανουαρίου 2022 17:03
Συναγερμός στον Πειραιά: Σοκαριστικό βίντεο με εργάτη στο λιμάνι, που γλίτωσε από πτώση κοντέινερ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παραλίγο να υπάρξει νέα τραγωδία στον Πειραιά, καθώς ένα κοντέινερ έπεσε, με έναν εργάτη να γλιτώνει κυριολεκτικά για δευτερόλεπτα, σύμφωνα με ανακοίνωσή και βίντεο της ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά. Με την ευκαιρία δες εδώ το νέο βίντεο-ντοκουμέντο από την τρομακτική έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα.

Ελλιπή μέτρα προστασίας

«To Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει για άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, μετά από καταγγελία εργαζομένων για πτώση κοντέινερ από ντάνα στοιβαξίας των εμπορευματοκιβωτίων. Για δευτερόλεπτα δεν θρηνήσαμε άλλο ένα συνάδελφο, στον βωμό του κέρδους της COSCO.

Οι εγκληματικές ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης αφήνουν απροστάτευτους τους εργαζόμενους αφού τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και οι κανόνες ασφαλούς εργασίας αποτελούν κόστος βάζοντας στο ζύγι τις ζωές μας. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά ξέρουν να παλεύουν και κάνουμε καθαρό ότι θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να προστατεύσουμε τις ζωές μας και να γυρνάμε ασφαλείς στις οικογένειες μας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share