Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θλίψη στο Άγιο Όρος: Πέθανε κι άλλος μοναχός - Σε καραντίνα η Μονή Φιλοθέου

Πολλοί είναι οι πιστοί που μένουν ανεμβολίαστοι

19 Ιανουαρίου 2022 16:03
Θλίψη στο Άγιο Όρος: Πέθανε κι άλλος μοναχός - Σε καραντίνα η Μονή Φιλοθέου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Άγιο Όρος "βράζει" από κρούσματα, ενώ ακόμα ένας μοναχός είναι νεκρός εξαιτίας του κορωνοϊού, συγκεκριμένα ο μοναχός Πορφύριος. Ο εκλιπών έχασε τη ζωή του χθες βράδυ, ενώ ήταν 62 ετών. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για την κλοπή 42.000 rapid test από αποθήκη.

Θλίψη στο Άγιο Όρος: Πέθανε κι άλλος μοναχός - Σε καραντίνα η Μονή Φιλοθέου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, συγκαταλέγεται στα 40 περίπου θύματα του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος, ενώ πολλοί είναι οι μοναχοί – κυρίως αντιεμβολιαστές – που νοσούν στα κελιά τους. Στο μεταξύ, σε καραντίνα τέθηκε, η μονή Φιλοθέου.

Αντιεμβολιαστική ρητορική

Πολλοί είναι οι πιστοί που μένουν ανεμβολίαστοι, στο όνομα της υπακοής, θύματα της αντιεπιστημονικής ρητορικής μοναχών, οι οποίοι τους προτρέπουν να μην εμβολιαστούν.

Ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του πατέρα Ιωσήφ ο αντιπρόσωπος της Μονής Αγίου Παύλου. Το φαινόμενο που καταγγέλθηκε από αγιορείτη μοναχό, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Σε 58χρονο μοναχό ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σε παραλία της Σκοπέλου (video)

Στον 58χρονο μοναχό, που αγνοούνταν από τις 22 Δεκεμβρίου, όταν είχε πάει για ψάρεμα στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους, ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στις 11 Ιανουαρίου σε παραλία της Σκοπέλου. Η σορός είχε μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας και αναγνωρίστηκε από τον αδερφό του.

Τραγωδία στις Σέρρες: Ταυτοποιήθηκε η σωρός του νεκρού άνδρα - Άκαρπες οι έρευνες για την 24χρονη σύζυγό του

Ο 58χρονος μοναχός είχε μεταβεί πρωινές ώρες της 20ης Δεκεμβρίου στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Αγίου Όρους για διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας και έκτοτε αγνοούνταν.

Σημειώνεται ότι η λέμβος του άτυχου μοναχού είχε εντοπιστεί χωρίς τον ίδιο μετά από έρευνες των λιμενικών Αρχών στον λιμένα Δάφνης Αγίου Όρους.

Θρήνος στο Αγρίνιο: Πέθανε από κορωνοϊό 41χρονος ιερέας, πατέρας δυο παιδιών

Συγκλονίζει το Αγρίνιο και όλη την Αιτωλοακαρνανία η είδηση του θανάτου του 41χρονου ιερέα Γιώργου Λαζούρα που έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο άτυχος ιερωμένος άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου μεταφέρθηκε προχθές, Τρίτη (11/1), έχοντας προηγουμένως διασωληνωθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Νόσησε προ ημερών από κορωνοϊό, αλλά η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε δραματική επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες.

Ο Γιώργος Λαζούρας που καταγόταν από την Αβόρανη αφήνει πίσω του δυο παιδιά.

Είχε χειροτονηθεί ιερέας ,από τον μακαριστό μητροπολίτη Κοσμά, πριν τέσσερα χρόνια στην Αγία Τριάδα Αγρινίου και υπήρξε εφημέριος στον Άγιο Αθανάσιο Κατούνας, στα Όχθια και τελευταία στο Αγγελόκαστρο παρουσιάζοντας σημαντικό ποιμαντικό έργο και τυγχάνοντας μεγάλης αποδοχής.

Η είδηση του θανάτου του έχει σοκάρει τα χωριά αυτά και όλη την τοπική κοινωνία του Αγρινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο ιερέας ήταν ανεμβολίαστος.

λιμενικο-παραλια-σκοπελοσ

Σοκ στη Βόνιτσα: 46χρονος βρέθηκε απαγχωνισμένος μέσα στο σπίτι του

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Βόνιτσας μετά την τραγική είδηση ότι ένας 46χρονος βρέθηκε απαγχωνισμένος με καλώδιο, μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Παρόμοια τραγωδία σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες και στη Νάξο.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, τον άνδρα βρήκε το βράδυ της Τετάρτης (12/01) χωρίς τις αισθήσεις του η αδελφή του με την οποία συζούσαν και κάλεσε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Όταν εντοπίστηκε, ήταν ήδη αργά καθώς απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι αστυνομικοί της Βόνιτσας σχημάτισαν δικογραφία ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή του την πράξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας φαίνεται ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share