Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία - Άρχισε να το στρώνει: Έντονη χιονόπτωση στη λεωφόρο Πάρνηθος και διακοπή κυκλοφορίας (video)

Το κρύο θα γίνει πιο τσουχτερό τις επόμενες μέρες

19 Ιανουαρίου 2022 10:13
Κακοκαιρία - Άρχισε να το στρώνει: Έντονη χιονόπτωση στη λεωφόρο Πάρνηθος και διακοπή κυκλοφορίας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος του τελεφερίκ εξαιτίας χιονόπτωσης.

Το κρύο θα γίνει πιο τσουχτερό τις επόμενες μέρες και μάλιστα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου, χιόνια μπορεί να δούμε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου και στην Αττική, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 4 βαθμούς.

Καιρός: Πολικό ψύχος με χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται σε αρκετούς δρόμους σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας.

Καιρός σήμερα 19/1: «Γροιλανδία» η Ελλάδα! Έρχονται χιόνια και στο Σύνταγμα! «Καμπανάκι» Κολυδά, Μαρουσάκη, Καλλιάνου, Αρναούτογλου (Video)

καιροσ-κακοκαιρια-χιονια

Καιρός σήμερα 19/1: Η πρώτη ψυχρή εισβολή χτυπά τη χώρα μας σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με τους ειδικούς. «Καμπανάκι» χτυπούν για τις επόμενες ώρες οι Κολυδάς, Μαρουσάκης, Καλλιάνος, Αρναούτογλου! Μάλιστα, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο ακόμη και για πολικές θερμοκρασίες της τάξεως των -18°C και -20°C σε ορισμένες περιοχές, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το... στρώσει ακόμη στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρής Κολυδάς, το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας θα είναι με “ξεροβόρι”, χωρίς σημαντικά φαινόμενα. Το δεύτερο κύμα θα “χτυπήσει” το Σαββατοκύριακο και θα κρατήσει μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, με πολύ κρύο. Με τον Σάκη Αρναούτογλου να προειδοποιεί για περίεργα φαινόμενα από τις 21/1!

Σάκης Αρναούτογλου: Η ψυχρή αέρια μάζα έρχεται αποφασισμένη να μείνει

Στην πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου έγινε αναφορά στην ψυχρή αέρια μάζα που θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι αποφασισμένη για να μείνει στη χώρα, φέρνοντας μάλιστα και πολλά χιόνια.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ επισήμανε ακόμη και τα ξημερώματα της Τετάρτης (19/1), ίσως υπάρξουν κάποιες νυφάδες στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της Αττικής, αλλά γρήγορα ο καιρός θα ανοίξει. Και αυτό γιατί την Πέμπτη θα ανέβει η θερμοκρασία, πριν αλλάξει δραματικά το σκηνικό την αμέσως επόμενη ημέρα.

Έτσι, το κρύο έρχεται από την Παρασκευή και μάλιστα με μεγάλη ένταση. Ο παγωμένος βοριάς θα κάνει αρχικά την εμφάνισή του στη βόρεια Ελλάδα, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάθετα. Όμως, το φαινόμενο δεν θα περιοριστεί εκεί.

Το Σάββατο (22/1) θα πέσει χιόνι και σε παραθαλάσσιες περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, ενώ η λευκή «επίσκεψη» προβλέπεται από τα νότια τμήματα της Μακεδονίας έως και τα βόρεια της Πελοποννήσου. Χιόνια θα έχει και η Αττική, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται στους 4 βαθμούς στο λεκανοπέδιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share