Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη - Επίθεση με μολότοφ στο δημαρχείο Θερμαϊκού: «Ήθελαν να το κάψουν»

Μεγάλη αναστάτωση τα ξημερώματα στην περιοχή

19 Ιανουαρίου 2022 07:46
Συναγερμός στην Θεσσαλονίκη - Επίθεση με μολότοφ στο δημαρχείο Θερμαϊκού: «Ήθελαν να το κάψουν»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε τα ξημερώματα στο δημαρχείο Θερμαϊκού. Άγνωστοι πέταξαν έξι μολότοφ, με αποτέλεσμα να καεί ένα υπηρεσιακό όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το κτίριο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιώργο Τσαμασλή στόχος ήταν να «κάψουν το δημαρχείο» και επιχείρησαν να ρίξουν τις μολότοφ μέσα στο κτίριο, για να πάρει φωτιά, αλλά τα τζάμια απλώς ράγισαν. Στη συνέχεια πυρπόλησαν το όχημα, το οποίο έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Σοβαρά επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Πετροπόλεμος και χημικά μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ (video)

Για την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε στο αυτοκίνητο, επιχείρησαν 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος ερωτήθηκε για το αν υποψιάζεται ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση και τόνισε πως «δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι».

μολοτοφ-θερμαικοσ

Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως η δημοτική Αρχή δεν θα υπαναχωρήσει από τη στάση που τηρεί και θα «λειτουργήσουμε πάντα με νομιμότητα, δεν θα δειλιάσουμε». Επεσήμανε πως στο παρελθόν είχε δεχθεί απειλές, αλλά εξήγησε πως «δεν ξέρω αν συνδυάζονται μεταξύ τους (σ.σ. οι απειλές και η επίθεση)».

Όσον αφορά στους δράστες, είπε ότι «δεν άφησαν στοιχεία, δεν έγραψαν τίποτα. Όλα είναι πιθανά δεν μπορούμε να πούμε από ποιους προέρχεται αυτή η παράνομη ενέργεια».

Ανέφερε, ωστόσο πως η ασφάλεια έχει κάνει έρευνα στο σημείο και έχει συλλέξει, μεταξύ άλλων, μία μολότοφ η οποία δεν εξερράγη «Θα γίνει πολύ καλή έρευνα πιστεύω πως θα βρούμε τους ενόχους» κατέληξε.

μολοτοφ-θερμαικοσ

Νύχτα τρόμου στο κέντρο της Αθήνας: Ξύπνησαν με εμπρησμούς τεσσάρων αυτοκινήτων οι κάτοικοι του Κολωνακίου

Εμπρησμοί τεσσάρων αυτοκινήτων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/1) στο Κολωνάκι και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Μονής Πετράκη και Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Τα τρία ΙΧ καταστράφηκαν ολοσχερώς και το ένα υπέστη σοβαρές υλικές φθορές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, άγνωστοι έκαψαν τα αυτοκίνητα περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και έσβησαν τη φωτιά. Όπως είπε στην ΕΡΤ κάτοικος της περιοχής, είναι η πρώτη φορά που τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα στο σημείο.

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία της Προανάκρισης, και όπως λένε οι αρχές θα διερευνηθεί και οπτικό υλικό από κάμερες της ασφαλείας παρακείμενων κτηρίων.

Πηγή: voria.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share