Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση για προστασία των πολιτών από το κρύο στον Δήμο Πειραιά

Διαδώστε το!

18 Ιανουαρίου 2022 19:55
Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση για προστασία των πολιτών από το κρύο στον Δήμο Πειραιά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θερμαινόμενο χώρο για την προστασία των πολιτών λειτουργεί ο δήμος Πειραιά, λόγω των πολικών θερμοκρασιών και των χιονιών που αναμένονται, σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού.

Συγκεκριμένα, για τη φιλοξενία των πολιτών, λειτουργεί σε 24ωρη βάση από σήμερα η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά (Μυκάλης 51, Καμίνια, τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

 Θερμαινόμενος χώρος σε 24ωρη βάση για προστασία των πολιτών από το κρύο

Σημειώνεται ότι στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του ΕΟΔΥ και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορωνοϊό, ενώ η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του θερμαινόμενου χώρου, παρέχεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του δήμου (213 2022000), της ιστοσελίδας του δήμου, καθώς και μέσω της δημοτικής ραδιοφωνίας «Κανάλι1» 90,4 FM.

«Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Παγωνιά διαρκείας στην χώρα - Χιόνια μέχρι και... στο Αιγαίο»

«Καμπανάκι» χτυπά για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ζητά προσοχή για την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως θα παγώσει η χώρα και αρκετές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, από το Σαββατοκύριακο και για μία εβδομάδα μπαίνουμε σε κλοιό παγωνιάς, με τα φαινόμενα να αγγίζουν έως και τα νησιά του Αιγαίου, με τα Μερομήνια να αναφέρουν μέχρι πότε θα έχουμε επιδείνωση.

Πού θα φτάσουν τα φαινόμενα;

«Φίλες και φίλοι!

Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (22-23 Γενάρη 2022) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του....Αιγαίου!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά αλλά και τα ζωάκια ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!».

Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!! Φίλες και φίλοι! Η χώρα μας εισέρχεται από...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, January 17, 2022
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share