Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του "Ψευτογιατρού" - Συστηνόταν και ως πιλότος

Έλεγε ότι άλλαξε το όνομά του για να μην τον βρουν οι Τούρκοι

18 Ιανουαρίου 2022 14:45
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις στο δικαστήριο για τη δράση του κατηγορούμενου ως ψευτογιατρού.

Μάρτυρας κατέθεσε ότι εξαπατήθηκε από τον 48χρονο, ο οποίος του συστήθηκε όχι ως γιατρός, αλλά ως… πιλότος της πολεμικής αεροπορίας

Όπως είπε, ο «Κόντος» κατάφερε να του αποσπάσει 200.000 ευρώ, πείθοντάς τον να επενδύσει στην Τράπεζα της Ανατολής, δίνοντάς του ως εγγύηση μόνο ένα χαρτί μετοχής!

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι γνώρισε τον κατηγορούμενο στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος στην Παιανία μέσω του κουμπάρου του το 2012.

«Ήταν ιδιαίτερα ευφυής, κοινωνικός και πολύ προσιτός. Μου συστήθηκε με την ιδιότητα του πιλότου, μας έδειχνε βίντεο με πτήσεις αεροπλάνου, πιστεύαμε ότι ήταν άσος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας» ανέφερε ο μάρτυρας και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος, που το συστήθηκε ως Κόντος και όχι ως Κοντοστάθης, έμενε στο Κορωπί και άρχισαν να κάνουν παρέα επειδή τα παιδιά τους ήταν στην ίδια ηλικία. Λίγο καιρό αργότερα έμαθε το αληθινό του όνομα, αλλά ο κατηγορούμενος τον έπεισε λέγοντάς του ότι αναγκάστηκε να το κάνει γιατί τον έψαχναν οι μυστικές υπηρεσίες των Τούρκων και πως είχαν μπει στο σπίτι του και του το είχαν αδειάσει.

«Κάποια στιγμή νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τον αναζήτησα. Δεν υπήρχε Κόντος στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι εκεί νοσηλεύεται ένας που λεγόταν Κοντοστάθης. Τότε θορυβήθηκα, τον ρώτησα για την αλλαγή του ονόματος και μου είπε ότι είχε γίνει κάτι με τον Ερντογάν και τους Τούρκους και έπρεπε να αλλάξει το όνομά του για να μην τον βρουν οι Τούρκοι» περιέγραψε ο μάρτυρας στο δικαστήριο.

ψευτογιατρός

Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε ο μάρτυρας, είπε στον κατηγορούμενο ότι ο πατέρας του του έχει αφήσει κληρονομιά ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και τότε άρχισε να του μιλά για μια επένδυση στην Τράπεζα της Ανατολής. Τον έπεισε να βάλει εκεί τα χρήματά του, σχεδόν 200.000 ευρώ, γιατί θα του απέφεραν τα διπλά.

«Του έδωσα στο χέρι μετρητά 100.000 ευρώ και στη συνέχεια, ύστερα από πίεση, άλλα 90.000 ευρώ σε μετρητά. Στην τράπεζα σε λογαριασμό του κατέθεσα άλλα 5.300 ευρώ» είπε ο μάρτυρας, που περιέγραψε τον 48χρονο κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα χειριστικό.

Ο «Κόντος» ζήτησε από το μάρτυρα να του εξασφαλίσει και μερικές κάρτες sim για να τις δώσει σε μοναχούς στο Άγιο Όρος, όπου ταξίδευε συχνά.

«Μάλιστα μου είπε ότι θα κρατήσει αυτός τη μία κάρτα SIM για να μπορεί να επικοινωνεί χωρίς να τον βρίσκουν οι Τούρκοι».

Τα χρήματα τα είχε δώσει τέλη καλοκαιριού του 2012, αλλά οι μήνες περνούσαν και ο «Κόντος» είχε αραιώσει τις επαφές του, χωρίς να πει λέξη για την επένδυση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share