Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η πρώτη διαθήκη του – Στη δημοσιότητα ντοκουμέντο για τις ενοχές που ένιωθε (video)

Ο πρώην υπουργός έχει στραφεί εναντίον όσων έβλαψαν τον ίδιο και τη σύζυγό του

18 Ιανουαρίου 2022 14:46
Άκης Τσοχατζόπουλος: Ανοίγει η πρώτη διαθήκη του – Στη δημοσιότητα ντοκουμέντο για τις ενοχές που ένιωθε (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανοίγει αύριο, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, η πρώτη διαθήκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, πέντε μήνες μετά τον θάνατό του και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα δημοσιευτούν κι άλλες, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, Κέλλυ Χεινοπώρου.

Εκεί αναμένεται να γίνει το γενικό ξεκαθάρισμα, με τον πρώην υπουργό να στρέφεται, μέσω των επιθυμιών του, εναντίον όσων έβλαψαν τον ίδιο και τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Το τερμάτισαν: Κόλλυβα με ήλιο ΠΑΣΟΚ στο μνημόσυνο του Άκη Τσοχατζόπουλου

Το "Πρωινό" του ΑΝΤ1 έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο πολιτικός, λίγο μετά την αποφυλάκισή του, αναφέρεται στις ενοχές που αισθανόταν για τις επιθέσεις που δεχόταν η σύζυγός του.

«Η γυναίκα μου επιμένω ότι είναι αθώα κι έζησε τέσσερα τραγικά χρόνια. Στο νοσοκομείο και στο ψυχιατρείο οι συνθήκες ήταν δραματικές και επιπλέον είχε δυσμενή μεταχείριση. Βεβαίως έχω ενοχές και αυτό δεν μπορώ, ούτε μπορούσα να το επηρεάσω.

Εξαιτίας μου και φυλακίστηκε, και βασανίστηκε και πέρασε 4 χρόνια στη φυλακή. Αυτή είναι μία πραγματικότητα αλλά η γυναίκα μου μου στάθηκε όλο αυτό το διάστημα. Και αυτό το εκτιμώ και είμαι όπως καταλαβαίνετε δεσμευμένος με τη γυναίκα μου, ψυχικά. Όλο αυτό το βασανιστήριο το περάσαμε παράλληλα μαζί και της το χρωστώ» λέει ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι μέσα στις διαθήκες του ξεκαθαρίζει απολύτως το ποιες είναι οι σχέσεις του με την υπόλοιπη οικογένεια και την σύζυγό του» λέει ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Νίκος Αλεξανδρής. «Θα δείτε και εκπλήξεις όταν θα δημοσιευτούν οι διαθήκες σε πολλαπλά επίπεδα, όχι μόνο σε ηθικό» πρόσθεσε.

«Θρίλερ» με θυρίδες στο εξωτερικό - Τα νέα στοιχεία που έδωσε η Βίκυ Σταμάτη

Μια νέα εξέλιξη στην υπόθεση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, που είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί και έφυγε από τη ζωή πριν μερικούς μήνες αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης 13ης Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η χήρα του αείμνηστου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Βίκυ Τσοχατζοπούλου, θα παραδώσει νέα στοιχεία στις ελληνικές Αρχές, επιδιώκοντας την ηθική της αποκατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής, έχει σε μία φωτοτυπημένη σελίδα χαρτί με αριθμούς, που μάλλον αντιστοιχούν σε τραπεζικές θυρίδες, που βρήκε η πελάτης του στο προσωπικό αρχείο του αείμνηστου στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Όπως εξηγεί ο κ. Αλεξανδρής, οι αριθμοί αυτοί εικάζεται πως παραπέμπουν σε θυρίδες μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας.

«Μέσα στα χαρτιά ανακαλυφθήκαν κάποιοι αριθμοί. Προφανώς αντιστοιχούν σε τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού» είπε χαρακτηριστικά.

Το περιεχόμενο και οι δικαιούχοι του, όταν αυτοί αποκαλυφθούν μετά από έρευνα που θα ζητήσει να γίνει η Βίκυ Τσοχατζοπούλου, ίσως λύσουν το μεγάλο μυστήριο με τα χρήματα που δεν βρέθηκαν ποτέ και για τα οποία φυλακίστηκαν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η χήρα του αείμνηστου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται, πως τον Απρίλιο του 2012, ο πρώην Υπουργός Άμυνας συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και λίγους μήνες αργότερα καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη. Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη ο Άκης Τσοχατζόπουλος δέχθηκε καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από εκπρόσωπο εταιρείας εξοπλιστικών προγραμμάτων, χρήματα τα οποία φέρεται να διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων και εταιρειών. Τα χρήματα αυτά αναζητούνται ακόμα από το ελληνικό κράτος.

«Είναι πάρα πολύ πιθανόν εάν κρίνουμε από το γεγονός ότι βρίσκονται στο ιστορικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος δεν πήρε χρήματα αλλά κάποιοι άλλοι πλούτισαν από αυτή την ιστορία. Ίσως είναι αυτοί που θα χάσουν τον ύπνο τους από αυτές τις αποκαλύψεις», δήλωσε ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share