Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στιγμές αγωνίας στο Νέο Ηράκλειο: Κατέρρευσε στέγαστρο σε σχολείο (video)

Ευτυχώς δε βρισκόταν κανείς στον χώρο

18 Ιανουαρίου 2022 12:17
Στιγμές αγωνίας στο Νέο Ηράκλειο: Κατέρρευσε στέγαστρο σε σχολείο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατέρρευσε στέγαστρο στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν ακόμα το σχολείο ήταν κλειστό για τις γιορτές. Το στέγαστρο έπεσε σε σημείο που ήταν η είσοδος των καθηγητών σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, κ. Γιάννη Μανώλα.

Όπως είπε ο κ. Μανώλας στο OPEN όλα προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2019, όταν τα τρία συγκροτήματα στο σχολείο που φιλοξενεί 450 παιδιά και είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή, υπέστησαν ζημιές. Ανησυχίες προκαλεί η στατική ανεπάρκεια που έχει εντοπιστεί.

Τραγωδία στις Σέρρες: Ταυτοποιήθηκε η σωρός του νεκρού άνδρα - Άκαρπες οι έρευνες για την 24χρονη σύζυγό του

Όπως επισημαίνει το ένα συγκρότημα αποκαταστάθηκε χωρίς καν να έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας, ενώ στα άλλα δύο οι επισκευές ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα και μέσα στα Χριστούγεννα έπεσε το στέγαστρο.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλα ευθύνες φέρει και η δημοτική Αρχή που θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για το θέμα, καθώς παιδιά ίσως κινδυνεύουν. Ανάμεσα σε όλα, αναφέρεται πως μετά το συμβάν καταστράφηκε και το σπίτι του φύλακα που βρισκόταν εντός του κτιρίου. «Οι μελέτες μάς λένε ότι το κτήριο δεν είναι ασφαλές» είπε.

Ρόδος - Τρομακτικές εικόνες: Τεράστιος τοίχος κατέρρευσε - "Χαλκομανία" δύο αυτοκίνητα

Άμορφες μάζες από σίδερα έγιναν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε χώρο συνεργείου που βρίσκεται επί της Ρόδου – Λίνδου, όταν σήμερα (13/1) το πρωί κατέρρευσε ένα τεράστιο τμήμα τοίχου, αποτέλεσμα των ραγδαίων βροχοπτώσεων που πλήττουν την περιοχή από την κακοκαιρία "Διομήδης".

Στο σημείο εκείνη την ώρα, ευτυχώς δεν υπήρχαν οι εργαζόμενοι ή οι ιδιοκτήτες του συνεργείου και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο τοίχος όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η «Ροδιακή» δεν καταπλάκωσε απλώς τα αυτοκίνητα, αλλά τα συνέθλιψε.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Κατέρρευσε κτίριο στην Καστοριά - Νεκρό βρέθηκε το εγκλωβισμένο άτομο

καταρρευση-κτηριου

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε εγκαταλελειμμένο οίκημα στην περιοχή των Μαχαιράδικων στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς, όπου μετά από πτώση πατώματος εγκλωβίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο, που καταπλακώθηκε από τα μπάζα.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, δύο άτομα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, βρέθηκαν μέσα σε παλιό οίκημα, όπου πριν αρκετά χρόνια λειτουργούσε αντιπροσωπεία τσιγάρων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο παλιό κτίριο, το ένα άτομο ήταν σε άλλο όροφο από τον οποίο υποχώρησε το πάτωμα, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από μπάζα το άτομο που βρισκόταν από κάτω.

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες του ditikostipos.gr, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, ενώ γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό του ατόμου που καταπλακώθηκε, καθώς το πρώτο άτομο κατάφερε να βγει μόνο του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share