Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Το πιο συχνό σύμπτωμα της Όμικρον δεν είναι αυτό που όλοι νομίζαμε (video)

Είναι το ίδιο που έχει και το κοινό κρυολόγημα

18 Ιανουαρίου 2022 10:49
Κορωνοϊός: Το πιο συχνό σύμπτωμα της Όμικρον δεν είναι αυτό που όλοι νομίζαμε (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα στοιχεία που δημοσιεύει το Business Insider δείχνουν ότι το συχνότερο σύμπτωμα της μετάλλαξης Όμικρον είναι το ίδιο που έχει και το κοινό κρυολόγημα. Πόσο συχνά είναι και 14 συμπτώματα που έχουν καταγραφεί.

Διαβάστε επίσης: Δύσκολες ώρες για τον Κώστα Καραμανλή

Η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται ραγδαία εδώ και περίπου δύο μήνες, ανατρέποντας πλάνα και ταξίδια, τον σχεδιασμό για τον εμβολιασμό, αλλά και βάζοντας «φρένο» στα περί τέλους της πανδημίας. Τα συμπτώματά της είναι πιο ήπια, λένε οι επιστήμονες, όμως νέα δεδομένα εγείρουν ανησυχίες.

μεταλλαξη-ομικρον

Μέσα σε αυτό το διάστημα, πολλές είναι οι εκτιμήσεις για τα συχνότερα συμπτώματα της νέας παραλλαγής. Πριν από μερικές μέρες, μια άλλη μελέτη ήρθε στο φως και αποτυπώνει τα ποσοστά που έχουν εμφανίσει όσοι νόσησαν με Όμικρον. Επτά στους 10 μάλιστα εμφάνισε καταρροή, φέρνοντας το συγκεκριμένο σύμπτωμα στην πρώτη θέση από τα 14 που έχουν καταγράψει οι επιστήμονες.

Δείτε τον πίνακα αναλυτικά:

μεταλλαξη-ομικρον

Σύμφωνα, πάντως, με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) παρακάτω είναι τα πέντε πιο ανησυχητικά συμπτώματα:

  • Δυσκολία στην αναπνοή

  • Επίμονος πόνος ή πίεση στο στήθος

  • Έντονη σύγχυση

  • Χλωμό, γκρι ή μπλε χρώμα στο δέρμα, τα χείλη ή τα νύχια

  • Αδυναμία αφύπνισης ( αν κάποιος δυσκολεύεται έντονα να σηκωθεί ή να μείνει ξύπνιος)

μεταλλαξη-ομικρον

Μαγιορκίνης: Τι συμβαίνει όταν το PCR βγαίνει θετικό και το rapid test αρνητικό

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει την επέλασή της, αν και τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι αποφύγαμε τα χειρότερα, καθημερινά χιλιάδες πολίτες σπεύδουν προκειμένου να κάνουν τεστ κορωνοϊού, είτε αυτό είναι PCR (μοριακό), είτε rapid ή self.

Ta rapid tests και τα self tests ουσιαστικά βασίζονται στην ίδια τεχνολογία, είναι και τα δύο τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2. Η διαφορά έγκειται στην αυτοληψία του self-test, το οποίο διενεργούμε μόνοι μας στο σπίτι, σε σχέση με το rapid το οποίο διενεργείται από επαγγελματία υγείας σε ιδιωτική ή δημόσια δομή.

Από την άλλη, ένδειξη διενέργειας PCR έχουν οι πολίτες οι οποίοι έχουν ισχυρή κλινική υποψία νόσησης με COVID-19. Πάντως, οι Αρχές της χώρας έχουν ζητήσει οι εμβολιασμένοι πολίτες με θετικό rapid test να μην προσέρχονται για PCR, γιατί υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση, και να μένουν σπίτι τους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share