Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

«Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Παγωνιά διαρκείας στην χώρα - Χιόνια μέχρι και... στο Αιγαίο»

Προειδοποιεί ξανά ο μετεωρολόγος

18 Ιανουαρίου 2022 10:13
«Καμπανάκι» από τον Σάκη Αρναούτογλου: «Παγωνιά διαρκείας στην χώρα - Χιόνια μέχρι και... στο Αιγαίο»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Καμπανάκι» χτυπά για τον καιρό ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ζητά προσοχή για την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας πως θα παγώσει η χώρα και αρκετές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν.

Σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο, από το Σαββατοκύριακο και για μία εβδομάδα μπαίνουμε σε κλοιό παγωνιάς, με τα φαινόμενα να αγγίζουν έως και τα νησιά του Αιγαίου, με τα Μερομήνια να αναφέρουν μέχρι πότε θα έχουμε επιδείνωση.

Πού θα φτάσουν τα φαινόμενα;

«Φίλες και φίλοι!

Η χώρα μας εισέρχεται από το Σαββατοκύριακο (22-23 Γενάρη 2022) και για μία περίπου εβδομάδα σε φάση παρατεταμένης παγωνιάς και κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών αλλά και χιονοπτώσεων η ένταση και η έκταση των οποίων όμως είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του συστήματος.

Τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πάντως θέλουν τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις να σημειώνονται από βδομάδα κυρίως στα περισσότερα νησιά του....Αιγαίου!

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, μέσα σε αυλές σπιτιών, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σε ευπαθείς ορεινές αλλά και πεδινές στον παγετό περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας καλό θα είναι να υπάρχουν αποθέματα νερού μέσα στο σπίτι για κάθε χρήση!!!

Σκεφτόμαστε επίσης τα πουλιά αλλά και τα ζωάκια ριχνοντάς τους τροφή καθώς και τα κατοικίδια σε εξωτερικούς χώρους ώστε να έχουν και αυτά τροφή, πόσιμο νερό και προστασία από την παγωνιά!».

Προσοχή στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!!! Φίλες και φίλοι! Η χώρα μας εισέρχεται από...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, January 17, 2022
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share