Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλος στο θρίλερ - Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η πηγή του απόκοσμου ήχου - Από πού προέρχεται (video)

Μετά από πέντε εβδομάδες αναστάτωσης

18 Ιανουαρίου 2022 10:00
Τέλος στο θρίλερ - Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η πηγή του απόκοσμου ήχου - Από πού προέρχεται (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο περίεργος ήχος που κρατά ξύπνιους εδώ και πέντε εβδομάδες τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι προέρχεται τελικά από κάποιο μηχανισμό της ΕΥΑΘ, ο οποίος παρουσιάζει δυσλειτουργία. Συνεχίζονται οι έρευνες.

Αν και κατά την πρώτη αυτοψία της ΕΥΑΘ στην περιοχή των Μετεώρων, όπου εντοπίζεται η πηγή του μεταμεσονύκιου θορύβου που κρατά ξύπνιους για ώρες τους κατοίκους, δεν εντοπίστηκε το πρόβλημα, ωστόσο, χθες, πηγές της εταιρείας ύδρευσης ανέφεραν πως βρήκαν δυσλειτουργία σε κάποιο σωλήνα.

Υπόθεση βιασμού - Θεσσαλονίκη: Εμπλέκουν και ονόματα αθλητών - Δέχεται συνεχείς απειλές για τη ζωή της η 24χρονη (video)

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της ΕΥΑΘ αλλά και μέλη της διοίκησης ξεκίνησαν την έρευνα λίγο πριν τις 12 το βράδυ μέσα στο υδραγωγείο, ενώ μετά τη 1 αποχώρησαν χωρίς να αναφέρουν κάτι στους κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο για να ενημερωθούν.

θεσσαλονικη-ηχος

Όπως αναφέρει το thessoday.gr, αμέσως μετά μετέβησαν στη δεξαμενή στην περιοχή της Πολίχνης όπου διαπιστώθηκε από τις πρώτες εκτιμήσεις όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr, από πού προέρχεται ο ήχος.

«Σε απόσταση 2 χλμ από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως εντοπίζεται η πηγή του ήχου. Έκανε το συνεργείο δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας.

Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό.

Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα» αποκάλυψαν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτών Μετέωρα, Ιωάννης Πυρίδης δήλωσε στο ThessToday.gr με δυσαρέσκεια μετά την αποχώρηση της ΕΥΑΘ ότι «Εδώ κι ένα μήνα είμαστε καθημερινά στο σημείο με τους πολίτες και περιμέναμε έστω να μας πουν κάτι. Έφυγαν από το υδραγωγείο και δεν μας ανέφεραν τίποτα».

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Παπαδόπουλος τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν επίσημα έγγραφα από κάθε αρμόδιο φορέα που κάνει αυτοψία στο σημείο και δεν εμπλέκεται με τον ήχο «προκειμένου να προχωράμε στον επόμενο. Θα ενοχλήσουμε τον δήμο ώστε να στείλει τα κατάλληλα έγγραφα στις υπηρεσίες.

Σήμερα, μάλιστα θα σταλθούν επίσημα έγγραφα στο ΑΠΘ προκειμένου να λάβουμε μια ακόμη βοήθεια από εκεί. Πρώτα πρέπει να απορρίψουμε τους πιθανούς υπόπτους (νερό, φυσικό αέριο κτλ)». Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες συνεργεία του φυσικού αερίου και της ΕΥΑΘ μετέβησαν στο σημείο και από τους ελέγχους που έγιναν δεν βγήκε κάποιο επίσημο συμπέρασμα. Ωστόσο, οι έρευνες στρέφονται στη λειτουργία του υδραγωγείου και των αγωγών νερού.

Την ίδια ώρα εκατοντάδες κάτοικοι ξενύχτησαν το βράδυ της Δευτέρας, περιμένοντας για άλλη μια νύχτα να εντοπίσουν την πηγή του περίεργου θορύβου που ακούγεται κοντά στο υδραγωγείο της περιοχής εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share