Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Απίστευτη καταγγελία 77χρονης: Περιμένει 9 μήνες τη σύνταξη χηρείας – Αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης (video)

Περιέγραψε τον Γολγοθά που ανεβαίνει

18 Ιανουαρίου 2022 07:53
Απίστευτη καταγγελία 77χρονης: Περιμένει 9 μήνες τη σύνταξη χηρείας – Αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" μίλησε η κ. Ελένη, η οποία περιέγραψε τον Γολγοθά που ανεβαίνει εδώ και 9 μήνες περιμένοντας τη σύνταξη χηρείας που δικαιούται, και ενώ η ίδια αντιμετωπίζει προβλήματα με την όρασή της.

Σοκ για τους αγρότες: Ο ΕΦΚΑ δεν τους δίνει ολόκληρη την εθνική σύνταξη - Τριψήφιο το ποσό που χάνουν τον μήνα

«Στις 11/04/21 απεβίωσε ο σύζυγος, μου έδωσαν 20 μέρες για να καταθέσω το φάκελο για σύνταξη χηρείας. Στις 27/04 τα κατέθεσα. Περίμενα περίπου 6 μήνες και μετά θέλησα να ενημερωθώ τι έχει γίνει. Κανείς δεν μου απαντούσε από τον ΕΦΚΑ. Τα χαρτιά μου τα έχω καταθέσει στην Τρίπολη.

Δεν έχω βρει άνθρωπο να μιλήσω. Στις 11/11 πήγα μαζί με την εγγονή μου γιατί πρέπει να έχω συνοδό γιατί δε βλέπω και βρήκαμε την κυρία που είναι για τις συντάξεις. Την παρακάλεσα για το θέμα μου, γιατί δεν έχω κανένα άλλο εισόδημα, ούτε επίδομα για τα μάτια μου που είναι αναπηρία 85%, και όχι 42% όπως μου έδωσαν οι επιτροπές», περιέγραψε η κ. Ελένη.

«Θέλω να δω αν θα πάρω τη σύνταξη χηρείας. Είμαι 77 ετών, θα την βγάλουν μετά από καιρό που θα με στείλουν στον Άδη; Δεν έχω κανένα εισόδημα και χρωστάω τα πάντα. Έχω τεράστιο πρόβλημα όρασης, δεν έχω συνοδό, είμαι μόνη μου», πρόσθεσε η ίδια.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

Συντάξεις Φεβρουαρίου2022: Πότε θα γίνουν οι καταβολές στους δικαιούχους για όλα τα ταμεία. Όλες οι ημερομηνίες.

Πλησιάζουν οι ημερομηνίες που θα γίνει η καταβολή για τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2022.

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2022 την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9), και την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).

Το ίδιο ισχύει για τράπεζες και ΟΤΕ.

συνταξεισ-εφκα

Η καταβολή των συντάξεων των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ & ΕΤΑΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στους δικαιούχους την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Τέλος, για ΝΑΤ, Δημόσιο, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ & ΔΕΗ η καταβολή των συντάξεων αναμένεται στις 28/01.

Σημειώνεται ότι οι επικουρικές συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου 2022 θα πληρωθούν τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι για το επίδομα των 250 ευρώ, το οποίο δεν έλαβαν αρκετοί χαμηλοσυνταξιούχοι, η διορία για την υποβολή ενστάσεων είναι μέχρι τις 20/01, με αποστολή e-mail στο [email protected].

Σε αυτό θα πρέπει αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ του χαμηλοσυνταξιούχου, προκειμένου να εξεταστεί η ένσταση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share