Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (18/1)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας

18 Ιανουαρίου 2022 07:34
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (18/1)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Τρίτη 18/1! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος». Παράλληλα, τα όσα είπε η 24χρονη, η οποία καταγγέλλει τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη, στις καταθέσεις της έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Καιρός σήμερα 18/1: Νέα ψυχρή εισβολή με χιόνια και στην Αθήνα - Έκτακτη προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα: Η αίσθηση του κρύου θα συνεχίσει να είναι έντονη και σήμερα (18/1), εν αναμονή νέας ψυχρής εισβολής, η οποία αναμένεται να φέρει ξανά έντονα φαινόμενα, με τα Μερομήνια ακόμη να κάνουν λόγο για πολλά χιόνια.

Συγκεκριμένα, τοπικές βροχές προβλέπονται για την Τρίτη, κυρίως στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 7 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις, το πρωί με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις προμεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος καιρός, ενώ στα νότια αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, από το μηδέν έως 11 βαθμούς Κελσίου).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία 6 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 14 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην Κρήτη το πρωί με μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν τοπικά έως 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα το πρωί με σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων, 5 με 6 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share