Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δωρεάν rapid test: 51 νέα σημεία για ελέγχους δημιούργησε ο Στρατός

Σε 36 Περιφερειακές Ενότητες

17 Ιανουαρίου 2022 16:34
Δωρεάν rapid test: 51 νέα σημεία για ελέγχους δημιούργησε ο Στρατός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ανάπτυξη 51 στεγασμένων και κατάλληλων σταθμών δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέως διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) σε 36 περιφερειακές ενότητες της χώρας προχωρά, από σήμερα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ). Παράλληλα, αυτή είναι η εκτίμηση της Ματίνας Παγώνη για τον εορτασμό του Πάσχα φέτος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, συνεχίζοντας να συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν ετοιμότητα ανάπτυξης 53 επιπλέον σταθμών δειγματοληψίας για rapid test, εφόσον απαιτηθεί.

Τα σημεία δειγματοληψίας θα βρίσκονται κοντά σε στρατιωτικές μονάδες και στρατιωτικά νοσοκομεία και θα στελεχωθούν με ιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

ράπιντ

Ο απαραίτητος υγειονομικός και τεχνολογικός εξοπλισμός (kit των rapid-test, tablet, μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού) θα διατεθεί από την Πολιτική Προστασία.

Οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στους σταθμούς όλη την εβδομάδα από τις 09:00 έως τις 15:00, πλην Σαββάτου και επισήμων αργιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share