Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Νέα μέτρα: Η ημερομηνία «κλειδί» για την άρση τους - Από πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει

Τι θα γίνει με την εστίαση, το ωράριο και τη μουσική

17 Ιανουαρίου 2022 11:17
Νέα μέτρα: Η ημερομηνία «κλειδί» για την άρση τους - Από πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα μέτρα: Τα διαδοχικά ρεκόρ των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου έφεραν και αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα υπό τον φόβο της ασφυκτικής πίεσης του ΕΣΥ.

Από τις 30 Δεκεμβρίου και για μία εβδομάδα τέθηκαν σε εφαρμογή οι περιορισμοί, οι οποίοι πήραν τελικά παράταση για μία ακόμη εβδομάδα, έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου.

Τι μέλλει γενέσθαι για μετά τις 24 του μήνα; Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην παράταση των μέτρων ή η σταδιακή αποκλιμάκωση που αποτυπώνεται στους επιδημιολογικούς δείκτες θα φέρει τη μερική ή ολική άρση τους.

«Εάν συνεχιστεί η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τα μέτρα θα αρθούν ή θα χαλαρώσουν πολύ γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά την Κυριακή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για χαλάρωσή τους.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η κεντρική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι, εφόσον διατηρηθεί η εικόνα αυτή στα επιδημιολογικά δεδομένα, να υπάρξει μια γενναία ή και πλήρη άρση μέτρων την 1η Φεβρουαρίου. Άρα, όσον αφορά τα βασικά μέτρα αναμένεται άλλη μια εβδομάδα παράταση.

Η επιτροπή των εμπειρογνώμων του υπ. Υγείας θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη και δεν αποκλείεται να τεθεί πάλι ζήτημα για σημειακές παρεμβάσεις, όπως για το μέτρο της μουσικής στην εστίαση.

Με βάση το αισιόδοξο σενάριο από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου θα επιστρέψει η μουσική στην εστίαση, ενώ δεν θα υπάρξει χαλάρωση στο ωράριο λειτουργίας. Ενδεχομένως να αυξηθεί και η χωρητικότητα στα γήπεδα (από το 10% στο 20%).

Βέβαια, όλα θα κριθούν από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τις επόμενες μέρες, τόσο στον αριθμό των μολύνσεων όσο και στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας (θάνατοι, διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ).

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share