Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τζώρτζης Μονογυιός: Στο μικροσκόπιο η κάμερα που κατέγραψε καρέ-καρέ την πορεία της Ferrari - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την ανάφλεξή της (Video)

Από την αρχική ανάλυση φαίνεται πως καταλήγουν σιγά σιγά στα πρώτα συμπεράσματα

17 Ιανουαρίου 2022 09:00
Τζώρτζης Μονογυιός: Στο μικροσκόπιο η κάμερα που κατέγραψε καρέ-καρέ την πορεία της Ferrari - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την ανάφλεξή της (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το υλικό από τις κάμερες κτιρίου επί της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βούλα αναλύουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Ελληνικού, για να διαπιστώσουν ποια ήταν η αίτια που έκανε τον Τζώρτζη Μονογυιό, το βράδυ της Πέμπτης, να χάσει τον έλεγχο της υπερπολυτελούς Ferrari, να προσκρούσει σε δέντρο και να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Οι κάμερες που έχουν κατεύθυνση προς το δρόμο έχουν καταγράψει το όχημα τόσο πριν όσο και μετά την σύγκρουση του στο δέντρο και ήδη από την αρχική ανάλυση φαίνεται πως καταλήγουν σιγά σιγά στα πρώτα συμπεράσματα. Επίσης, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε φρικτό θάνατο ο Τζώρτζης Μονογυιός, μετά την πρόσκρουση της Ferrari που οδηγούσε στη Βούλα, μίλησε ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς.

Η ταχύτητα της κόκκινης Ferrari

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Τζώρτζης Μονογυιός τη στιγμή που βρισκόταν στην δεξιά στροφή έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων πίσω από το τιμόνι της Ferrari 488 Pista των 710 ίππων είχε αναπτύξει ταχύτητα περίπου 90 χιλιομέτρων.

Ελάχιστα μέτρα πιο κάτω και ενώ το κόκκινο super car έχει βγει στην ευθεία η ταχύτητα ανεβαίνει και αγγίζει τα 130 χιλιόμετρα. Κλάσματα του δευτερολέπτου όμως μετά, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari πλαγιολισθαίνει.

Πλέον το όχημα ανεξέλεγκτο με τον Τζώρτζη Μονογυιό να μην μπορεί να το επαναφέρει και να καταλήγει στο δέντρο με την ταχύτητα να υπολογίζεται στα 100 χιλιόμετρα.

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την ανάφλεξη της Ferrari

Από την πρώτη στιγμή αυτό που έχει προβληματίσει τους αξιωματικούς της Τροχαίας Ελληνικού είναι το γεγονός ότι η Ferrari αμέσως μετα τη σύγκρουση παραδόθηκε στις φλόγες.

Το σενάριο που εξετάζεται είναι ότι η σύγκρουση σημειώθηκε από την πλευρά του ντεπόζιτου καυσίμων με την βενζίνη να πέφτει πάνω σε μέρη του οχήματος που είχαν υψηλή θερμοκρασία με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί η πυρκαγιά.

Από την πλευρά της οικογένειας του Τζώρτζη Μονογυιού αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό πραγματογνώμονα να διεξάγει και εκείνος ξεχωριστή δική του έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας πέρα από αυτόν που έχει διατεθεί από την Τροχαία.

«Με πολύ μικρή ταχύτητα πρόσκρουσης στο δέντρο μου κάνει εντύπωση η έκρηξη και δεν κάνει μόνο σε εμένα η έκρηξη κάνει και σε πραγματογνώμονες συνεργάτες μου που σημαίνει ότι πραγματικά είναι δικαιολογημένα κάποια ερωτηματικά» υπογράμμισε ο Αλέξης Κούγιας.

Η Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού με την τελική των 340 χιλιομέτρων διαλύθηκε στον κορμό ενός δέντρου που υπάρχει στο σημείο.

Από την πλευρά της οικογένειας γίνεται λόγος πως εάν υπήρχαν προστατευτικές μπαριέρες ίσως απέτρεπαν το μοιραίο. Στην Τροχαία Ελληνικού αναμένεται να καταθέσει ο Σέρβος ιδιόκτητης μάντρας στη Γερμάνια από όπου πηρέ την πανάκριβή ελαφρώς μεταχειρισμένη Ferrari ο Τζώρτζης Μονογυιός, αλλά και η σύζυγός του, η οποία βρίσκεται βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο και ήταν μέσα στο όχημα το βράδυ της μοιραίας σύγκρουσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share