Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Απίστευτο - Συνέβη σε σχολείο: Γονέας για self test - «Mια χαρά… δύο γραμμές, δύο φορές αρνητικό!»

Η δημοσίευση της Διευθύντριας

16 Ιανουαρίου 2022 16:25
Απίστευτο - Συνέβη σε σχολείο: Γονέας για self test -  «Mια χαρά… δύο γραμμές, δύο φορές αρνητικό!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτο αλλά αληθινό, που λέμε, γεγονός συνέβη σε σχολείο!

Διευθύντρια σχολείου κάνει γνωστό στα κοινωνικά δίκτυα ένα απίστευτο περιστατικό που έγινε στο σχολείο της.

Νέα μόδα: Δες τι είδους «αρνητής» είσαι ανάλογα με το ζώδιό σου

Γονέας που ξέχασε να κάνει το self test στο παιδί του, κλήθηκε στο σχολείο να το πραγματοποιήσει άμεσα. Όταν το τεστ έγινε και έδειξε δύο γραμμές, ο γονέας απευθύνθηκε στη διευθύντρια λέγοντας: “μια χαρά το τεστ δύο γραμμές, δύο φορές αρνητικό!”

Η δημοσίευση της Διευθύντριας

Έχουμε νικητή γονέα που το τερμάτισε. Έκανε σελφ σχολείο γιατί το είχε ξεχάσει, βγήκε θετικό κ με άνεση μου είπε: μια χαρά το τεστ δύο γραμμές, δύο φορές αρνητικό! Στην έκπληξη μου μου είπε πως για να είναι θετικό έπρεπε να βγει +!

Έκλεισα ως διευθύντρια, ως άνθρωπος, ως όλα!

Κορωνοϊός: Ο "χάρτης" των ανεμβολίαστων στην Ελλάδα - Η περιοχή με τους περισσότερους αρνητές

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Η αναλογία των εμβολιασμένων/θετικών να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Ελλήνων παρουσίασε σταθερή άνοδο από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2021, αλλά και από εκεί και πέρα παρέμεινε σταθερή/οριακά αυξανόμενη στις τρεις τελευταίες μετρήσεις, με τη μικρή αύξηση να προέρχεται κυρίως από τις μεγάλες ηλικίες.

Στις αρχές του 2022 το 9% των Ελλήνων - δηλαδή σχεδόν ο ένας στους δέκα - αποκλείουν να κάνουν το εμβόλιο, ενώ το 8% εμφανίζονται ακόμη διστακτικοί (απαντώντας "μπορεί ναι/μπορεί όχι"). Συνολικά το ποσοστό όσων αρνούνται ή διστάζουν, κινείται στο 17%.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία έρευνα της Focus Bari | YouGov, η οποία από τον Ιανουάριο έως τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου 2021, διενέργησε οκτώ πανελλαδικές έρευνες παρακολουθώντας την αναλογία των εμβολιασμένων, θετικά διακείμενων, σκεπτικών και αρνητικά διακείμενων Ελλήνων προς το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Πιο διστακτικοί οι νεότεροι

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης που διενεργήθηκε μεταξύ 21-31 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1.002 Ελλήνων 18-74 ετών:

  • Λίγο περισσότεροι από τέσσερις στους πέντε Έλληνες (το 83%) έχουν ήδη κάνει/έχουν ραντεβού/θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο.
  • Οι νεαρότερες ηλικίες έως 44 ετών παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά των διστακτικών, ενώ μια σταθερή αναλογία «αρνητών» βρίσκεται σε όλες τις ηλικίες. Οι περισσότεροι αρνητές (15%) και οι περισσότεροι διστακτικοί (13%) βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών, ενώ στους άνω των 55 ετών τα ποσοστά αρνητών είναι 8% και των διστακτικών 5%.
  • Για τους αρνητές των εμβολίων, ο κυριότερος λόγος που προβάλλουν, είναι η άρνηση τους να κάνουν κάτι που τους επιβάλλεται εκβιαστικά (το 65%, δηλαδή οι δύο στους τρεις) και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά οι αμφισβητήσεις τους περί του εμβολίου και των επιπτώσεών του στην υγεία. Το 57% των αρνητών θεωρούν ότι το εμβόλιο "δεν είναι δοκιμασμένο/είναι πειραματικό", το 43% "φοβούνται τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες", το 29% "φοβούνται τις άμεσες παρενέργειες", το 21% πιστεύουν ότι "η πανδημία είναι κατασκευασμένη ή παραπλανητική", ενώ το 14% δηλώνουν ότι ανήκουν σε ειδική ομάδα που δεν επιτρέπεται να εμβολιαστεί.
  • Οι γυναίκες αρνήτριες είναι λίγο περισσότερες (9%) από τους άνδρες (8%), ενώ είναι και πιο διστακτικές (10% έναντι 7% των ανδρών).
  • Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι πιο αρνητικοί (13%) και πιο διστακτικοί (10%) σε σχέση με τους κατοίκους της Αθήνας (11% και 7% αντίστοιχα) και της περιφέρειας (8% και 9%).
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share