Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Απίστευτο περιστατικό στην Ηγουμενίτσα: Ασθενοφόρο μετέφερε... 320 κιλά χασίς!

Ο ημεδαπός 41χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη

15 Ιανουαρίου 2022 15:47
Απίστευτο περιστατικό στην Ηγουμενίτσα: Ασθενοφόρο μετέφερε... 320 κιλά χασίς!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπλόκο σε ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής των Αθηνών, το οποίο μετέφερε περίπου 320 κιλά χασίς, πραγματοποίησαν αστυνομικοί στις 11:00 το πρωί στην είσοδο της Εγνατίας οδού στην Ηγουμενίτσα.

Το ασθενοφόρο κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών και το σταμάτησαν για έλεγχο. Μόλις άνοιξαν την πόρτα είδαν τους σάκους με την ινδική κάνναβη. Ο ημεδαπός 41χρονος οδηγός του οχήματος συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά.

Κόψτε το κάπνισμα χωρίς κόπο με αυτό το θαυματουργό έλαιο

Η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

ηγουμενιτσα-χασισ

Ανατρεπτική έρευνα: Ενώσεις κάνναβης προστατεύουν από τον κορωνοϊό!

Ενώσεις κάνναβης εμποδίζουν τον ιό που προκαλεί την Covid-19 από το να διεισδύσει σε υγιή ανθρώπινα κύτταρα, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nature Products.

Οι δύο ενώσεις που βρίσκονται στην κάνναβη -που ονομάζονται κανναβιγερολικό οξύ ή CBGA και κανναβιδιολικό οξύ ή CBDA- εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια χημικού ελέγχου ως στοιχεία που μπορούν να καταπολεμήσουν τον κορωνοϊό, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Στη μελέτη, δέθηκαν με τις πρωτεΐνες που υπάρχουν στον ιό και εμπόδισαν από το να ακολουθήσει ένα στάδιο που χρησιμοποιεί ο κορωνοϊός για να μολύνει ανθρώπους.

ηγουμενιτσα-χασισ

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση έναντι των μεταλλάξεων Αλφα και Βήτα του ιού σε εργαστήριο. Η μελέτη δεν περιελάμβανε τη χορήγησή τους σε άτομα ή τη σύγκριση των ποσοστών μόλυνσης σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις ενώσεις με άλλους που δεν τις χρησιμοποιούν.

«Αυτές οι ενώσεις μπορούν να ληφθούν από το στόμα και έχουν μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης στους ανθρώπους», δήλωσε ο Richard van Breemen, ερευνητής στο Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας της πολιτείας Όρεγκον. «Έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν καθώς και να θεραπεύσουν τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2», σημείωσε σε δήλωσή του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share