Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τζώρτζης Μονογυιός: Τα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό τροχαίο - «Κλειδί» η μαρτυρία της συζύγου του (Video)

Γιατί δεν λειτούργησαν οι δικλείδες ασφαλείας της Ferrari;

15 Ιανουαρίου 2022 10:02
Τζώρτζης Μονογυιός: Τα αναπάντητα ερωτήματα για το τραγικό τροχαίο - «Κλειδί» η μαρτυρία της συζύγου του (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο ημέρες έχουν περάσει από τον τραγικό θάνατο του Τζώρτζη Μονογιού που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στην περιοχή της Βούλας, με τις Αρχές να συνεχίζουν την έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η τραγωδία. Επίσης, σε ένα βίντεο-ντοκουμέντο απωτυπώνεται το μέγεθος του φρικτού τροχαίου στη Βούλα.

Αναπάντητα ερωτήματα

Από τα έως τώρα στοιχεία, που μεταφέρει το Mega, δεν προκύπτουν ίχνη φρεναρίσματος στο κράσπεδο πριν από τη μοιραία σύγκρουση πάνω σε ένα δένδρο. Οι Αρχές εκτιμούν πως έχουν, ενδεχομένως, εντοπίσει κάποια ίχνη υπερστροφής στο οδόστρωμα.

Πραγματογνώμονας, που ορίστηκε από το Δημόσιο, θα κληθεί να διαλευκάνει και τα αίτια της ταχείς ανάφλεξης της Ferrari, που οδηγούσε το θύμα. Το όχημα το είχα παραλάβει λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα.

«Μπορεί να προσπάθησε να αποφύγει κάτι» είπε ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, ενώ οι Αρχές δηλώνουν πως δεν υπήρξε εμπλοκή άλλου οχήματος ή πεζού.

Υπάρχουν, ακόμα, πολλά ασαφή σημεία όσον αφορά στις συνθήκες, με την Τροχαία να εξετάζει διεξοδικά τα λάστιχα του πολυτελούς οχήματος για να διαπιστώσει εάν ήταν πολύ καινούργια, έως ήταν φθαρμένα και εάν είχαν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα ευστάθειας, που οδήγησαν σε απώλεια του ελέγχου.

  • Γιατί δεν λειτούργησαν τα συστήματα ασφαλείας της ολοκαίνουργιας Ferrari;
  • Τι οδήγησε στην πρόσκρουση;
  • Γιατί πήρε αμέσως φωτιά η Ferrari;
  • Τι προσπάθησε να αποφύγει ο οδηγός; Κάποιον πεζό; Κάποιο ζώο; Κάποιο άλλο αυτοκίνητο;
  • Τι συνέβη με τα λάστιχα;

«Κλειδί» η μαρτυρία της συζύγου

Τα ερωτήματα όσον αφορά στο δυστύχημα είναι πολλά και αναμένεται να διαφωτιστούν κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ενώ «κλειδί» κρίνει η μαρτυρία της συζύγου του, Αθηνάς Κοντοπάνου, η οποία επέβαινε, επίσης, στο όχημα και έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Αυτόπτες μάρτυρες κατάφεραν να τη βγάλουν από το όχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και παραμένει έως τώρα. Σημειώνεται πως δύο φίλοι του ζεύγους ακολουθούσαν το όχημα και είδαν καρέ-καρέ τις σκηνές, τρέχοντας να τούς βοηθήσουν.

«Ο φίλος μας έβγαλε την Αθηνά και μετά με βοήθησε και βγάλαμε τον Μονογυιό από τη θέση του οδηγού, ενώ το όχημα είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά. Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου, ενώ είχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματός του. Άλλοι διερχόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το 100 και το όχημα κάηκε όλο» επεσήμανε ένας στην κατάθεσή του στην Τροχαία. Σημαντικό ρόλο στην έρευνα θα παίξουν και τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Τι λέει η Τροχαία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Τροχαία έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως στο τροχαίο δεν εμπλέκεται άλλο όχημα. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Τροχαίας: «Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του.

Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραματογνώμονα να συντάξει πόρισμα».

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε σήμερα το πρωί στο Mega αναφερόμενος σε αυτά που είδε τη μοιραία ημέρα.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τζουτζουράκης επεσήμανε πως είδε ξαφνικά «ένα αμάξι να φλέγεται. Στην αρχή να βγαίνει καπνός και στη συνέχεια να παίρνει φωτιά ολόκληρο. Γενικά το σημείο εδώ είναι σημείο εκκίνησης για κόντρες ωστόσο την ώρα του δυστυχήματος δεν ακούσαμε κάποιο ήχο σύγκρουσης, και αυτό είναι το περίεργο».

Μετέφερε και τα όσα του είπε ένας άλλος οδηγός, που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, και είδε το τροχαίο:

«Ξαφνικά βλέπω ένα αυτοκίνητο να βγαίνει εκτός δρόμου, δεν πλαγιολίσθησε, ξαφνικά έγινε η σύγκρουση».

«Είναι οξύμωρο να χάσεις τον έλεγχο αυτού του αμαξιού στην ευθεία» έκρινε και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «στην οικογένεια του ανθρώπου που σκοτώθηκε, γιατί άφησε πίσω του και παιδιά. Αυτό που πρέπει να λυθεί είναι το "από εδώ και πέρα", πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις για την κυκλοφορία για να μην χάνονται άνθρωποι άδικα. Πρέπει να μπουν μπάρες, για να προστατεύσουν και τους οδηγούς αλλά και τους πεζούς που περνούν τον δρόμο κάθετα. Επιπλέον, έχουν βάλει μία κάμερα ρύθμισης κυκλοφορίας από το 2004 που δεν έχει δουλέψει ποτέ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share