Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Τροχαίο Μονογυιού: Πρέπει να εξετασθούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της έκρηξης - Τι υποστηρίζει ο Κούγιας

Τι αναφέρουν οι ειδικοί

14 Ιανουαρίου 2022 20:46
Τροχαίο Μονογυιού: Πρέπει να εξετασθούν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της έκρηξης - Τι υποστηρίζει ο Κούγιας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει, σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το σοκαριστικό τροχαίο στη Βούλα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός.

Ο Αλέξης Κούγιας, το γραφείο του οποίου έχει αναλάβει την υπόθεση, μίλησε στο LIVE NEWS του MEGA και τόνισε ότι η οικογένεια του θύματος θέλει να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

«Θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει κάποιο ζήτημα με άλλο όχημα ή με κάποιον πεζό ή ακόμα και το ενδεχόμενο της έκρηξης», τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Θα πρέπει να διερευνηθεί αν υπήρξε κάποιο επεισόδιο με άλλο οδηγό στη διάρκεια της διαδρομής, αλλά την πιθανότητα να είχε κάποια βλάβη το όχημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Δείτε τι δήλωσε στο MEGA o δικηγόρος

Η άποψη των ειδικών

Παράλληλα, ένα βασικό ερώτημα που απευθύνουν και ειδικοί είναι πώς η Ferrari άρπαξε φωτιά τόσο εύκολα, όπως, για παράδειγμα, αναφέρει ο πολύπειρος ειδικός πραγματογνώμονας της Tροχαίας, Παναγιώτης Μαδιάς.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, «στο ρείθρο της νησίδας έχουμε δύο σημεία: και τον εμπρόσθιο δεξιό διευθυντήριο τροχό του αυτοκινήτου, και τον αριστερό τροχό, που σκαρφάλωσε πάνω στο ρείθρο.

Εν συνεχεία το όχημα εκτρεπόμενο αριστερόστροφα, προσέκρουσε πιθανότατα (σ.σ. δεν έχει δει ακόμα το αυτοκίνητο) με το οπίσθιο δεξιό του τροχό πάνω στον κορμό του δέντρου, και εν συνεχεία το όχημα στράφηκε διαγώνια προς την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου… Αλλά αυτό που μού κάνει εντύπωση και το ερώτημα από το βίντεο που είδα. Δεν έπρεπε να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο με τέτοια ευκολία που πήρε φωτιά».

Όπως εξήγησε ο κ. Μαδιάς, η πρώτη, ίσως και μοναδική επαφή του αυτοκινήτου, ήταν με τον κορμό του δέντρου με τον οπίσθιο δεξιό τροχό, και έγινε και η αποκόλληση του τροχού στο σημείο αυτό.

«Επειδή αυτό το αυτοκίνητο έχει τον κινητήρα πίσω, και πάλι, και με τμήμα του κινητήρα, και με τμήμα του διαμερίσματος του κινητήρα που προσέκρουσε σε σταθερό, πακτωμένο άκαμπτο εμπόδιο, δεν έπρεπε, η πρώτη μου εκτίμηση, να πάρει το αυτοκίνητο φωτιά με τόση ευκολία», υπογράμμισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share