Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τροχαίο Μονογυιού: Συγκλονιστική μαρτυρία φίλου που ακολουθούσε τη Ferrari

Πίσω από το μοιραίο όχημα βρίσκονταν δύο φίλοι του με διαφορετικό όχημα

14 Ιανουαρίου 2022 17:23
Τροχαίο Μονογυιού: Συγκλονιστική μαρτυρία φίλου που ακολουθούσε τη Ferrari
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Παρέλαβε μόλις την καινούργια του Ferrari και ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά, ο Τζώρτζης Μονογυιός, έχασε τη ζωή του. Δεν είχε κάνει παρά μόνο περίπου 3 χιλιόμετρα όταν έχασε τον έλεγχο του supercar που οδηγούσε και καρφώθηκε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και η σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου, στο Κρατικό της Νίκαιας. Ενώ, μαζί με τον Μονογυιό είχαν πάει και δύο φίλοι του μαζί για να παραλάβει τη Ferrari, οι οποίοι τον ακολουθούσαν με διαφορετικά αυτοκίνητα.

Η κατάθεση του φίλου

Στην κατάθεση που έδωσε στην Τροχαία Ελληνικού ένας από τους αυτούς, σύμφωνα με τον Alpha, αποκαλύπτει συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη μοιραία διαδρομή και το σοκαριστικό τροχαίο.

«Είμαι φίλος του (σ.σ αναφέρει το όνομα του στενού φίλου του Μονογυιού) και μεταβήκαμε μαζί με τον Μονογυιού Γεώργιο, περί τις 20:15 στην περιοχή κοντά στο Ασκληπιείο Βούλας για να παραλάβει ο Μονογυιός ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες», αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια, συμπληρώνει πως «ξεκινήσαμε προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να σταθμεύσει εκεί. Στη λεωφόρο Ποσειδώνος κινούνταν μπροστά ο Μονογυιός, πίσω η Porsche και πιο πίσω εγώ. Ήταν αυτοκίνητο μάρκας Porsche Cayenne χρώματος λευκού ιδιοκτησίας του Μονογυιού Γεωργίου το οποίο είχε και αυτό γερμανικές πινακίδες».

Σύμφωνα πάντα με τον φίλο του αδικοχαμένου επιχειρηματία, «κινούμασταν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιόμετρα καθώς είχε φυσιολογική κυκλοφορία και δεν ήταν κενός ο δρόμος».

Τότε, «ο Μονογυιός πήρε τη δεξιά στροφή στο ύψος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και στη συνέχεια την πήρε ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του οδηγού της Porsche Cayenne). Και όταν πήρα και εγώ αυτή τη στροφή, είδα τον Σπ... να σταθμεύει και το αυτοκίνητο του Μονογυιού στη νησίδα μετά τη λεωφόρο Βάρης να έχει πέσει σε δέντρο».
Ακολούθως, αναφέρει πως πήγε προς το αυτοκίνητο και προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα του Μονογυιού αλλά δεν άνοιγε.

«Ο Σπ... έβγαλε την Αθηνά και μετά με βοήθησε και βγάλαμε τον Μονογυιό από τη θέση του οδηγού, ενώ το όχημα είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά. Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου, ενώ είχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματος του. Άλλοι διερχόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το 100 και το όχημα κάηκε όλο», περιέγραψε τις δραματικές εκείνες στιγμές.

Όπως μπορεί, έτσι, να γίνει εύκολα κατανοητό, οι σπαρακτικές κραυγές «Αδερφέ μου» που ακούγονται στα βίντεο, λίγο μετά το τροχαίο, ανήκαν σε έναν από τους φίλους του Μονογυιού, ο οποίος αδυνατούσε να πιστέψει πως δεν βρισκόταν πια κοντά τους…

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στον Alpha, ένας οδηγός ταξί φέρεται να είδε το φρικτό τροχαίο και αναζητείται από τις Αρχές.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Η πρώτη βόλτα με το υπερπολυτελές αυτοκίνητο έμελλε να είναι και η τελευταία για τον Τζώρτζη Μονογυιό, η βόλτα του θανάτου του…

«Κατεβαίνω σφαίρα κάτω και λέω τι γίνεται; Βλέπω ένα αυτοκίνητο διπλωμένο στα δύο εδώ στο δέντρο και λέω αν είναι δυνατόν. Με πόσα χιλιόμετρα να έτρεχε αυτός; Αρχίζουν και βγάζουν από μέσα μία γυναίκα, τραυματισμένη άσχημα…», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στον Alpha.

«Άκουσα το μπαμ και βγήκα έξω να δω τι γίνεται. Είδα την πυρκαγιά και κάποια στιγμή άρχισα να ακούω μία φωνή σπαρακτική αδελφέ μου, αδελφέ μου. Ήταν πάνω από τη σορό και τον καλούσε σπαρακτικά. Προσπαθούσε και τον κουνούσε μπας και… Nα δει αν ζει ας πούμε. Αλλά δεν ζούσε. Φαινόταν ότι ήταν νεκρός. Παραδίπλα, στα 5 μέτρα ήταν κάθετα μία κοπέλα, η οποία ζούσε αλλά ήταν βαριά τραυματισμένη. Αυτός που ήταν πάνω από τη σορό ήταν γεμάτος αίματα, τους έβγαλε από το αυτοκίνητο πριν πάρει πυρκαγιά» περιέγραψε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ενώ κάποιος άλλος ακόμη συμπλήρωσε:

«Ήταν μόλις το είχε πάρει το αυτοκίνητο, σίγουρα δεν έκανε κόντρες. Δεν ξέρω αν έτρεχε, αλλά σίγουρα ήταν η κακιά στιγμή. Ήταν μόλις το είχε πάρει το αυτοκίνητο. Πατέρας δύο παιδιών και αυτό έχει σημασία τώρα, και να γίνει καλά η κυρία που ήταν μαζί του» είπε ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Τι λέει ο άνθρωπος που του μίλησε μία ώρα πριν από την τραγωδία

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Δαραβίγκας αποκάλυψε το τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον φίλο του, Τζώρτζη Μονογυιό, μία ώρα πριν από την τραγωδία.

«Στις 19:15 με πήρε τηλέφωνο. Είχε να με πάρει 15 ημέρες και σκέφτηκα ότι κάτι θέλει. Μου είπε ότι έχει πάρει το καινούριο αυτοκίνητο και με ρώτησε εάν θέλω να δώσουμε ραντεβού στο Κολωνάκι για να το δω. Πάντα όταν έπαιρνε ένα αμάξι με έπαιρνε τηλέφωνο. Με είχε σαν πατέρα του. Του είπα ότι κάνει κρύο στο Κολωνάκι. Τότε μου πρότεινε να περάσει από το σπίτι να με πάρει και να πάμε. Του είπα να το αφήσουμε και θα τον έπαιρνα τηλέφωνο. Μία ώρα μετά με πήρε ένας φίλος μου, γιατρός και μου είπε τα δυσάρεστα. Δε μπορούσα να το πιστέψω, πήρα τα τηλέφωνα και τελικά ήταν έτσι…» ανέφερε ο κ. Δαραβίγκας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share