Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μεγαλείο ψυχής στην Κρήτη: Πατέρας έχασε τον γιο του σε δυστύχημα και έβαλε μπάρες για να σώσει άλλους οδηγούς

Κατάφερε να επιζήσει και συγκινεί με την κίνησή του

14 Ιανουαρίου 2022 12:22
Μεγαλείο ψυχής στην Κρήτη: Πατέρας έχασε τον γιο του σε δυστύχημα και έβαλε μπάρες για να σώσει άλλους οδηγούς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τον Ιούλιο του 2021 ο 26χρονος Μανώλης βρισκόταν με το αυτοκίνητο σε δρόμο στο Καλό Νερό Χωστής Χανίων, όταν εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό, αφήνοντας την τελευταία του πνοή. Στο όχημα επέβαινε και ο πατέρας του, ο οποίος ανασύρθηκε ζωντανός.

Απέραντη θλίψη για τον Πρόδρομο και τον Μάκη: «Αχώριστοι στη ζωή, αχώριστοι και στον θάνατο»

μπαρεσ-κρητη

Στις αρχές Ιανουαρίου ο πατέρας του άτυχου νεαρού απέδειξε το μεγαλείο της ψυχής του μετατρέποντας τον πόνο της απώλειας σε ελπίδα, με στόχο να προστατέψει άλλους οδηγούς στο μέλλον. Ο Γιάννης Πατεράκης δώρισε χρήματα, ώστε να μπουν προστατευτικές μπάρες σε επικίνδυνη στροφή της Κοινότητας Αρμένων Χανίων.

Ο πατέρας του 26χρονου, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του γιου του, αποφάσισε να βοηθήσει ώστε να τοποθετηθούν προστατευτικές μπάρες στο χωριό της μητέρας του Μανώλη, το οποίο ο γιος του λάτρεψε και πέρασε ευτυχισμένες στιγμές της ζωής του.

Πένθος στην Κρήτη: Τα ερωτηματικά από τους συγγενείς της 21χρονης που σκοτώθηκε στο Λασίθι και η βεντέτα του φυλακισμένου πατέρα της

Στην τελευταία της κατοικία θα οδηγηθεί σήμερα, Πέμπτη (13/1), η 21χρονη που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο στον επαρχιακό δρόμο Κουρούνες - Αγίου Νικολάου.

Το συμβάν σημειώθηκε όταν η γυναίκα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου το οποίο βγήκε εκτός πορείας και ντελάπαρε μέσα στα χωράφια.

«Στο δρόμο μέσα, δεν είναι ούτε γκρεμός, ούτε τίποτα. Ντελάπαρε το αυτοκίνητο και την πλάκωσε», δήλωσε στο Mega η θεία της κοπέλας. «Δεν είχε κάποια παράξενη στροφή, πως βρέθηκε στην ευθεία του δρόμου; Η μάντρα με τα αρνιά του πεθερού της, είναι τρία λεπτά από το σπίτι της. Μια τέτοια απόσταση ήταν να διανύσει. Πώς γίνεται να πάει πέσει στην ευθεία και γύρισε το αμάξι στο πλάι», επεσήμανε από την πλευρά της η κουμπάρα της 21χρονης.

Ερωτηματικά προκαλεί η βεντέτα του πατέρα της

Σημειώνεται πως πριν από έναν χρόνο ο πατέρας της 21χρονης είχε σκοτώσει έναν 70χρονο και είχε τραυματίσει τον γιο του και τον γαμπρό του για κτηματικές διαφορές. Το περιστατικό διαδραματίστηκε στην ίδια περιοχή όπου σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα.

«Ένα χρόνο τώρα, είναι ο μπαμπάς της φυλακή. Πριν ένα χρόνο είχε γίνει μια βεντέτα και ο μπαμπάς της είχε σκοτώσει έναν εκεί πέρα και άλλον έναν τον τραυμάτισε.

Εκεί πέρα είχε γίνει ένας σκοτωμός, με κάποιους άλλους, υποθέτω, μήπως να’ ναι κάτι… μήπως να της έκλεισε κάποιος το δρόμο, κάτι, λέω μήπως, μήπως, μπορεί να είναι ατύχημα, ξέρω 'γω», είπε η κουμπάρα της άτυχης κοπέλας.

Μάλιστα η μητέρα και τα δυο ανήλικα αδέρφια της είχαν φύγει από τις Κουρούνες υπό το φόβο των αντιποίνων και διέμεναν στα Χανιά, ενώ η 21χρονη παρέμεινε στο χωριό με το σύζυγο της.

τροχαιο-εκαβ

Την ίδια ώρα το χωριό Κουρούνες έχει βυθιστεί στο πένθος καθώς κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε από τη ζωή η 21χρονη, ενώ χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε η βάφτιση των δύο παιδιών της όπως προστάζει το έθιμο.

«Ναι, ναι τα βαφτίσανε. Δεν μπορεί να είναι η μαμά πεθαμένη και τα κοπέλια να είναι αβάφτιστα. Έτσι είναι το έθιμο. Το ένα είναι 2,5 το μεγάλο και το άλλο πρέπει να είναι 1,5 ετών», ανέφερε συγγενής της άτυχης νεαρής μητέρας.

«Δεν πρόλαβε ούτε να κάνει πράγματα, ούτε να ζήσει, ούτε τίποτα. Είκοσι ενός χρονών κοριτσάκι, μικρή κοπέλα», πρόσθεσε από την πλευρά της η κουμπάρα του θύματος. H 21χρονη λάτρευε τα παιδιά και τα σκυλιά της και συχνά μοιραζόταν στιγμές από τις μεγάλες της αγάπες να παίζουν στην αυλή του σπιτιού της.

«Τόσο μικρή κοπέλα με δύο παιδιά, μωρά παιδιά. Πάρα πολύ καλή κοπέλα. Απορώ πως έγινε αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν πιστεύω σε αυτή την κοπέλα να ήθελε κάποιος να κάνει κακό», συμπλήρωσε η κουμπάρα της 21χρονης. Η κηδεία της νεαρής μητέρας θα πραγματοποιηθεί μετά τη νεκροψία νεκροτομή που θα διενεργηθεί στο Ηράκλειο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share