Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κυψέλη - Φρίκη με τον άνδρα που κατέληξε: Καιγόταν ζωντανός στο μπαλκόνι του - Συγκλονιστική μαρτυρία (video)

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους

14 Ιανουαρίου 2022 11:25
Φωτιά στην Κυψέλη - Φρίκη με τον άνδρα που κατέληξε: Καιγόταν ζωντανός στο μπαλκόνι του - Συγκλονιστική μαρτυρία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατέληξε, τελικώς, ο άνδρας που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από διαμέρισμα στην οδό Αγίου Μελετίου 55, στην Αθήνα, στην είσοδο της Κυψέλης (συμβολή με οδό Πατησίων) έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τέταρτου ορόφου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 40 έως 50 ετών, ο οποίος έμενε μόνος του στο διαμέρισμα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, το Κέντρο Επιχειρήσεων ενημερώθηκε από περιοίκους στις 05:35 και τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και το κλιμακοφόρο έφτασαν στο σημείο σε περίπου 10 λεπτά.

Την ώρα που έφτασαν οι πυροσβέστες, ο άνδρας ήταν στο μπαλκόνι και καιγόταν. Αμέσως στήθηκε το κλιμακοφόρο όχημα και οι πυροσβέστες τον κατέβασαν με σοβαρά εγκαύματα και τον παρέδωσαν στο ΕΚΑΒ, αλλά την ώρα που τον έβαζαν στο ασθενοφόρο άφησε την τελευταία του πνοή.

Απεγκλωβίστηκαν άλλα τέσσερα άτομα

Η φωτιά επεκτάθηκε στον πέμπτο όροφο από τις τέντες και προξένησε ζημιές εξωτερικά του διαμερίσματος και στην κουζίνα, όμως σβήστηκε πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης απεγκλώβισε μέσω του κλιμακοστασίου άλλα τέσσερα άτομα, ενώ επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και το κλιμακοφόρο όχημα.

Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Όπως έγινε γνωστό, το διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς καθώς η φωτιά ήταν μεγάλη.

Συγκλονιστική μαρτυρία από αυτόπτη μάρτυρα

Αυτόπτης μάρτυρας που είδε με τα μάτια του τις φλόγες να τυλίγουν τη διπλανή πολυκατοικία από τη δική του μίλησε στο OPEN για τα όσα βίωσε το πρωί της Παρασκευής: «Γύρω στις 6 παρά τέταρτο το καταλάβαμε από εκρήξεις που ακούγαμε πιθανότατα από τζάμια που έσπαγαν. Βγήκαμε στη βεράντα και είδαμε το τι συνέβη», ανέφερε αρχικά και στη συνέχει περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που βίωσε ο εγκλωβισμένος άνδρας.

«Το συνταρακτικό ήταν ότι ένας άνθρωπος κάηκε. Πήρε φωτιά και ο ίδιος πέρα από το διαμέρισμά του. Βγήκε στη βεράντα και δεν είχε κανένα τρόπο να φύγει. Η Αστυνομία ήταν από νωρίς ήταν στο σημείο και γρήγορα έφτασαν και πυροσβεστικά οχήματα, αλλά χωρίς βραχιοφόρο. Πιθανότατα προσπαθούσαν να μπουν στην πολυκατοικία από την είσοδο στην οποία εμείς δεν είχαμε ορατότητα».

Όταν έφτασε το βραχιφόρο όχημα με τη σκάλα, ο άνθρωπος είχε τελειώσει. Λαμπάδιασε ο άνθρωπος και όταν έφτασε κάτω είχε παραδοθεί. Είχε παραιτηθεί δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Όλο αυτό κράτησε σχεδόν μισή ώρα. Δεν τολμούσε να αποπειραθεί να περάσει το διαχωριστικό και να πάει σε μία άλλη βεράντα, είχε περιοριστεί», σημείωσε ο αυτόπτης μάρτυρας στο OPEN.

«Το συγκλονιστικό ήταν ότι όταν πήρε φωτιά δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Το κτίριο καιγόταν, το διαμέρισμα καιγόταν, δεν έμεινε τίποτα. Ένας άνθρωπος παραδόθηκε στις φλόγες και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, γιατί ήταν στον τέταρτο όροφο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το κέντρο Επιχειρήσεων ειδοποιήθηκε για τη φωτιά στις 5:35 και το βραχιοφόρο έφτασε στις 5:55. Τα πρώτα οχήματα έφτασαν στο σημείο 10 λεπτά μετά την ειδοποίηση και ο επικεφαλής ζήτησε αμέσως να φτάσει στο σημείο το όχημα με τη σκάλα, όμως δεν κατάφεραν αν κατεβάζουν εγκαίρως τον άντρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share