Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο, Πέμπτη

Ο λόγος για...

12 Ιανουαρίου 2022 23:31
Κακοκαιρία: Ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν αύριο, Πέμπτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία Διομίδης, σαρώνει τη χώρα, καθώς έχει αφήσει πίσω της καταστροφές και θύματα, ενώ πολλά είναι τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου

Μάλιστα, κλειστό σχολείο θα υπάρχει και στην Αττική. Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θρακομακεδόνων ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών του ότι θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Δείτε ποια σχολεία δεν θα υποδεχθούν μαθητές πανελλαδικά:

Κλειστά έως την Παρασκευή τα σχολεία στη Φλώρινα

Αποφασίστηκε η διακοπή μαθημάτων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας, η οποία κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω και της κακοκαιρίας, ενώ με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022.

Στην Αλεξανδρούπολη

Με απόφαση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Φερών, Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης της Δημοτικής Κοινότητας Συκορράχης και του Άβαντα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη λόγω του παγετού και των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων.

Στη Σαμοθράκη

Στη Σαμοθράκη, λόγω παγετού, κλειστές θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος. Στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Στη Σκιάθο

Μετά από απόφαση του Δημάρχου Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω της κακοκαιρίας.

Στη Θάσο

Με απόφαση του Δημάρχου Θάσου, Ελευθέριου Κυριακίδη, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δε θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Πέμπτη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονος παγετός-ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) οι οποίες επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου την Πέμπτη, λόγω ιδιαιτέρα χαμηλών θερμοκρασιών και έντονων καιρικών φαινομένων, εκτός από :

το Γυμνάσιο και τα Λύκεια Αργαλαστής (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ)
το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Τρικερίου, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά, αποφάσισε ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου, Μιχάλης Μιτζικός.
Για τις Σχολικές Μονάδες, οι οποίες δεν λειτουργήσουν, τα μαθήματα δύναται να πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του υπουργείου Παιδείας και τις οδηγίες της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Νομού.

Στον Δήμο Διρφυών – Μεσσαπίων

Με απόφαση του δημάρχου, Γιώργου Ψαθά, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη όλες τις Σχολικές Μονάδες της Κοινότητας Στενής του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Στενής), καθώς επικρατεί χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, γιατί υπάρχουν μεταφορές μαθητών στο σχολικό συγκρότημα Στενής.

Στον Δήμο Καρπενησίου

Την Πέμπτη όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στις 9:00 το πρωί λόγω της πρόγνωσης για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στα Γρεβενά

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Γρεβενών θα ξεκινήσουν αύριο Πέμπτη μία ώρα αργότερα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share