Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία Διομίδης: Εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα στις Σέρρες

Θλίψη...

12 Ιανουαρίου 2022 18:17
Κακοκαιρία Διομίδης: Εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα στις Σέρρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στις Σέρρες, όταν εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα στον ρέμα στο ορεινό όγκο του Λαγκαδίου, στο Δήμο Βισαλτίας. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τον 37χρονο που χτυπήθηκε από κεραυνό στην Κρήτη.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του, ενώ δεν κατέστη εφικτή η ταυτοποίησή του.

Κακοκαιρία Διομίδης: Εντοπίστηκε το πτώμα ενός άνδρα στις Σέρρες

Από τις 12 το μεσημέρι είχε ξεκινήσει έρευνα τόσο από την Αστυνομία όσο κι από την Πυροσβεστική για τον εντοπισμό τού ίδιου και μίας γυναίκας. Είχε προηγηθεί κλήση στον τριψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 μέσω του οποίου ενημερώθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Σερρών και ξεκίνησαν οι αναζητήσεις.

Σύμφωνα με την κλήση, στη συγκεκριμένη περιοχή αγνοούνταν τα ίχνη δύο ατόμων, ενός άνδρα και μίας γυναίκας. Γύρω στις 4 μμ εντοπίστηκε νεκρός ο άνδρας από πυροσβέστες μέσα στο ρέμα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Νιγρίτας Σερρών.

Κακοκαιρία "Διομήδης": Έσπασαν φράγματα, πλημμύρισαν σπίτια – Πού καταγράφονται προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία "Διομήδης" σε αρκετές περιοχές της χώρας, από την Θεσσαλία έως και την Βόρεια Εύβοια, με την πυροσβεστική να δέχεται 196 κλήσεις συνολικά για βοήθεια πολιτών ή απομάκρυνση υδάτων.

Καιρός σήμερα 12/1: «Σαρώνει» τη χώρα ο «Διομήδης»! Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πού θα χιονίσει - Καμπανάκι Αρναούτογλου, Μαρουσάκη, Καλλιάνου, Αρνιακού

Σοβαρά προβλήματα

Στη Θεσσαλία φούσκωσαν ποταμοί με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και να καταγραφούν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στην περιοχή Κοσκινά της Καρδίτσας, έσπασε το φράγμα του ποταμού Καλέντζη, και απείλησε τους οικισμούς Κοσκινά και Ψαθοχώρι οι οποίοι εκκενώθηκαν προληπτικά.

κακοκαιρια-διομηδησ

Τουλάχιστον 50 άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο στον Παλαμά Καρδίτσας για την ασφάλεια τους. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Κοσκινά Γιώργος Αγγελούσης μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έγινε μεγάλος αγώνας για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενώ περιμένουν με το πρώτο φως της ημέρας να δουν τις καταστροφές που έχουν γίνει.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από αυτοκίνητα, ενώ συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια.

Στα Φάρσαλα, χείμαρροι και αποστραγγιστικά έργα υπερχείλισαν, χωριά πλημμύρισαν και κάτοικοι από την ανατολική πλευρά του χωριού Υπέρεια, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχείο, όταν το ποτάμι έκοψε στα δύο το χωριό.

Στη Βόρεια Εύβοια, δρόμοι έχουν πλημμυρίσει από υπερχειλίσεις ποταμών, με συνέπεια να έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές περιοχές. Σύμφωνα με το evima, συνεργείο με μηχανήματα του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας καθώς και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βρέθηκαν στο σημείο και οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν την κυκλοφορία.

Εκτεταμένες είναι οι διακοπές ρεύματος στην Ελασσόνα, σε τμήματα της Λάρισας και τον δήμο Τεμπών. Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει χωριά και σημεία της πόλης του Βόλου. Δημόσιες υπηρεσίες σχολεία και επιχειρήσεις πλημμύρισαν και δεν θα λειτουργήσουν σήμερα το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο.

Την ίδια ώρα, Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης, χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες σε ορεινές περιοχές του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας, σε Στυμφαλία και Φενεό.

κακοκαιρια-διομηδησ

Απαγορευτικό απόπλου

Την ίδια ώρα, σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές που σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια των πλοίων πραγματοποιούνται κατά την κρίση του πλοιάρχου και με ημερολογιακή εγγραφή.

Κλειστές παραμένουν επίσης οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πού θα χιονίσει

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο αναμένονται για σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, με την κακοκαιρία Διομήδης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Σύμφωνα με το meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται χιονοπτώσεις σε ορεινά, ημιορεινά καθώς και τμήματα της ηπειρωτικής χώρας με πολύ χαμηλό υψόμετρο, ενώ θα καταγραφούν χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share