Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή έφοδου της ΕΛΑΣ - Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες

Από την ένταση που επικράτησε νωρίτερα εντός του πανεπιστημίου

12 Ιανουαρίου 2022 18:09
Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή έφοδου της ΕΛΑΣ - Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/1) στην ΑΣΟΕΕ. Ένταση επικράτησε μέσα και έξω από το κτίριο.

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για ρίψη χημικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η αστυνομία μπήκε στο Πανεπιστήμιο γιατί ομάδα ατόμων επέφερε φθορές σε τοίχο, με τη χρήση ηλεκτρικών εργαλείων και σφυριών. Κατά την εισβολή συνελήφθησαν έξι άτομα, τα οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση.

Στα πλάνα που δόθηκαν, φαίνονται αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μέσα σε κτίριο, να φτάνουν στο σημείο που βρίσκονταν νεαρά άτομα μπροστά σε έναν τοίχο.

Οι αστυνομικοί πλησιάζουν τα άτομα αυτά και προχωρούν στη σύλληψή τους, φωνάζοντάς τους να κατεβάσουν τα χέρια και να τα βάλουν πίσω από την πλάτη τους.

Στη συνέχεια τα νεαρά άτομα βρίσκονται στο πάτωμα και οι αστυνομικοί τους βάζουν χειροπέδες.

Στο βίντεο φαίνεται τοίχος, στον οποίο έχουν γίνει τρύπες. Ένας αστυνομικός μαζεύει κάποια εργαλεία από το πάτωμα.

Τέλος οι αστυνομικοί οδηγούν τους συλληφθέντες νεαρούς έξω από το κτίριο.

Χαμός στην Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της εκκένωσης κατάληψης του ΑΠΘ - Δεκαπέντε συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Μεγάλη ένταση, που οδήγησε σε 15 συλλήψεις από την αστυνομία, δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/1) κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛΑΣ σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον οποίο είχε καταλάβει ομάδα ατόμων ως απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

αστυνομια-ελληνικη

Οι καταληψίες φέρονται να προέβαλαν αντίσταση πετώντας πέτρες και τούβλα και χρησιμοποιώντας τρεις πυροσβεστήρες πάνω στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν ξύλινα κοντάρια και δύο συσκευές. Μετά το πέρας της επιχείρησης, η οποία έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να μεταχθούν στον Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, φαίνονται άτομα που βρισκόταν μέσα στο χώρο να ψεκάζουν με πυροσβεστήρες τους αστυνομικούς, λίγο πριν εκείνοι μπουν στο εργαστήριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share