Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Υπόθεση βιασμού 11χρονης αθλήτριας: «Για την κατηγορία του βιασμού δεν...» - Τα πρώτα λόγια του 39χρονου προπονητή (Video)

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου

12 Ιανουαρίου 2022 13:57
Υπόθεση βιασμού 11χρονης αθλήτριας: «Για την κατηγορία του βιασμού δεν...» - Τα πρώτα λόγια του 39χρονου προπονητή (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπόθεση βιασμού 11χρονης αθλήτριας: «Για την κατηγορία του βιασμού, δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου 39χρονου προπονητή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο εδώλιο του οποίου κάθεται μετά από καταγγελία αθλήτριας ότι την βίασε στην ηλικία των 11 ετών.

Η δίκη διεκόπη για τις 26 Ιανουαρίου ενώ λίγο νωρίτερα το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της νεαρής αθλήτριας να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών.

Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της 21χρονης

«Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών. Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της» ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Να γίνει δεκτό το αίτημα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, ενώ η υπεράσπιση του 38χρονου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα, ως προς την κατάθεση μόνο του θύματος κεκλεισμένων των θυρών. Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο η κατάθεση του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

«Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας» είπε ο κατηγορούμενος κατά την πρώτη τοποθέτηση του στο ακροατήριο. Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισε και οι συνήγοροι του του Θεόδωρος Μαντάς και Βασω Πανταζή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την παθούσα να φθάνει νωρίς το πρωί στο δικαστήριο, συνοδευόμενη από την οικογένειά της, τους γονείς και την αδελφή της, που προσήλθαν πιασμένοι χέρι-χέρι. Λίγο μετά προσήλθε και η κ. Σοφία Μπεκατώρου, η οποία στήριξε την αθλήτρια και της συμπαραστάθηκε ώστε να καταγγείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

«Αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω…» - Σοκάρουν οι αποκαλύψεις της 11χρονης για το βιασμό από τον προπονητή της

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις της 21χρονης σήμερα αθλήτριας, σχετικά με το βιασμό από τον προπονητή της, όταν ήταν 11 ετών, κάνοντας λόγο ακόμη και για απειλές κατά της ζωής της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η νεαρή κοπέλα το περασμένο Σάββατο (23/1) με μια κατάθεση καταπέλτη σε βάρος του προπονητή της ενώπιον του εισαγγελέα διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του ότι διατηρούσαν «σχέση» αλλά και τις αναφορές του ότι όλα συνέβησαν όταν εκείνη ήταν σε μεγαλύτερη ηλικία.

Μάλιστα, για να ενισχύσει τα λεγόμενα της αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από τον Όμιλο το 2013 ενώ η ίδια ήταν μόλις 14 ετών. Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία της κοπέλας που μαζί με τους γονείς της και έναν ακόμη παράγοντα του Ομίλου στον Ωρωπό, πήγαν στην αστυνομία.

Εκεί ο διοικητής φέρεται να τους συμβούλευσε να μην προχωρήσουν σε προσφυγή στην δικαιοσύνη για να μην τραυματιστεί περαιτέρω το νεαρό κορίτσι. Το μόνο που έγινε στη συνέχεια ήταν να απολυθεί από τον Όμιλο ο προπονητής ο οποίος εξαφανίστηκε, αν και τώρα ζητά υπομονή για να πει τη δική του αλήθεια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share