Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Έτσι θα κάνουμε Πάσχα! Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ειδικών

«Την περίοδο εκείνη θα έχει κρούσματα...»

12 Ιανουαρίου 2022 10:37
Έτσι θα κάνουμε Πάσχα! Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις των ειδικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έτσι θα κάνουμε Πάσχα! Τα μέτρα παίρνουν παράταση, τα κρούσματα είναι δεκάδες χιλιάδες κάθε μέρα και η πανδημία δείχνει εκ νέου τα δόντια της, φέρνοντας έναν τρίτο δύσκολο χειμώνα με περιορισμούς.

Σήμερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ο ιός λήγει αρκεί να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε υπομονή για λίγο καιρό ακόμη, διαβεβαιώνοντας ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, αλλά και ότι το «Πάσχα μας θα είναι κανονικό».

«Την περίοδο εκείνη θα έχει κρούσματα όπως έχει και η γρίπη», είπε στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν αναμένεται να γίνουν αλλαγές στα μέτρα που ισχύουν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, την ώρα που σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει τα δεδομένα και να κάνει τις εισηγήσεις της.

Για τα σχολεία, η κ. Γκάγκα ανέφερε πως γίνονται συνεχείς έλεγχοι στα παιδιά και όλα μπορεί να αλλάξουν. «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που είχε κλειστά τα σχολεία για μεγάλο διάστημα και αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά» υπογράμμισε.

Για τη μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο, η κ. Γκάγκα σημείωσε πως είναι ένα σημαντικό νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες παιδιά στο βόρειο τομέα των Αθηνών και θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία και να την αυξήσει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Θα συνεχίσει την πρωινή του λειτουργία κανονικά, δηλαδή θα δέχεται και τα τακτικά του ιατρεία και τα επείγοντα περιστατικά, ενώ για έξι εβδομάδες θα αναστείλουμε τις βραδινές του εφημερίες που γίνονται Δευτέρα και Πέμπτη την εβδομάδα».

«Θέλουμε να συνεχίσει τη λειτουργία του το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης για αυτό και ανοίγουμε θέσεις για νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ θα σταλούν και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο Αθηνών» πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share