Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Χαμός στην Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της εκκένωσης κατάληψης του ΑΠΘ - Δεκαπέντε συλλήψεις από την ΕΛΑΣ (video)

Σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

12 Ιανουαρίου 2022 10:28
Χαμός στην Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της εκκένωσης κατάληψης του ΑΠΘ - Δεκαπέντε συλλήψεις από την ΕΛΑΣ (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη ένταση, που οδήγησε σε 15 συλλήψεις από την αστυνομία, δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/1) κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛΑΣ σε ισόγειο χώρο εργαστηρίου φαρμακολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τον οποίο είχε καταλάβει ομάδα ατόμων ως απάντηση στην εκκένωση της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».

Οι καταληψίες φέρονται να προέβαλαν αντίσταση πετώντας πέτρες και τούβλα και χρησιμοποιώντας τρεις πυροσβεστήρες πάνω στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν ξύλινα κοντάρια και δύο συσκευές. Μετά το πέρας της επιχείρησης, η οποία έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να μεταχθούν στον Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, φαίνονται άτομα που βρισκόταν μέσα στο χώρο να ψεκάζουν με πυροσβεστήρες τους αστυνομικούς, λίγο πριν εκείνοι μπουν στο εργαστήριο.

Θεσσαλονίκη: Επίθεση της Χρυσής Αυγής σε γραφεία του ΚΚΕ στην Άνω Τούμπα

Με ανακοίνωση της, η Τομεακή Οργάνωση δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι "η επίθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης που έκαναν τα φασιστοειδή σε αυτά του Συλλόγου Γυναικών του Ε’ Δημοτικού διαμερίσματος του Δήμου Θεσσαλονίκης της ΟΓΕ και της Επιτροπής Ειρήνης Ανατολικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης-ΕΕΔΥΕ."

Επίσης, τονίζεται πως τα συνθήματά τους και το δηλητήριο τους «δεν χωρούν στις γειτονιές μας, για αυτό και χρειάζεται να απομονωθούν παντού».

θεσσαλονικη-χρυση-αυγη-κκε

Παράλληλα, το ΚΚΕ καλεί τον λαό της περιοχής να τους καταδικάσει και να τους απομονώσει και ξεκαθαρίζει πως τέτοιου είδους ενέργειες στοχεύουν στην τρομοκράτηση του λαού και θα πέσουν στο κενό. «Οι κομμουνιστές συνεχίζουμε την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στο σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει», υπογραμμίζει η Τ.Ο. του δήμου Θεσσαλονίκης του κόμματος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share