Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μπλεγμένος σε υποθέσεις παιδεραστίας & «πυραμίδας» ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Ραγδαίες αποκαλύψεις!

12 Ιανουαρίου 2022 09:47
Μπλεγμένος σε υποθέσεις παιδεραστίας & «πυραμίδας» ο καθηγητής που δέχτηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατηγορούμενος για σοβαρές υποθέσεις οικονομικών ατασθαλιών και κυρίως για το κακούργημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, φέρεται να είναι ο καθηγητής που το μεσημέρι της Τρίτης (11/1) έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα κουκουλοφόρων εντός του πανεπιστημίου της ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο καθηγητής κατηγορείται ότι το διάστημα 2018-2019 εξαπάτησε πολίτες, μεταξύ των οποίων και φοιτητών, μέσω του γνωστού συστήματος της «πυραμίδας» και μάλιστα παρακρατούσε τα χρήματα των υποψήφιων επενδυτών, χωρίς να αποδίδει τα υποσχόμενα σε αυτούς κέρδη. Για την υπόθεση αυτή, ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος και θα δικαστεί μέσα στο 2022.

Ωστόσο, υπάρχει και μια χειρότερη πτυχή της υπόθεσης, την οποία έφεραν στη δημοσιότητα τρεις καθηγητές του πανεπιστημίου, συνάδελφοι του καθηγητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί που δεν κατονομάζονται, έχουν δώσει πληροφορίες στις αστυνομικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση, ότι ο εν λόγω καθηγητής διατηρούσε γραφεία της εταιρείας στη Ρουμανία, όπου εκτός της οικονομικής απάτης, κατέφευγε και στο κακούργημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Συγκεκριμένα, ένας εκ των τριών καθηγητών αναφέρει πως παραβρέθηκε ο ίδιος στα γραφεία του συναδέλφου του στη Ρουμανία και έγινε αυτόπτης μάρτυρας καταστάσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανήλικων ατόμων που επισκέπτονταν την εταιρεία στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, το περιστατικό βίας στο οποίο έπεσε θύμα ο καθηγητής που διδάσκει το μάθημα των χρηματοοικονομικών, συνδέεται άρρηκτα με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον ίδιο. Απαντώντας δε, στο ερώτημα πώς γίνεται να μην είχε απωλέσει τη θέση στο πανεπιστήμιο, οι δικαστικές αρχές αναφέρουν πως αυτό δεν θα ήταν δυνατό, εφόσον ακόμα και η μία κατηγορία που του έχει ασκηθεί και αφορά στην οικονομική απάτη, δεν έχει τελεσιδικήσει. Μάλιστα, στο παρελθόν φέρεται να κατείχε ακόμη και κρατικές θέσεις σε επιτροπές και σε συμβούλια.

Η επίθεση μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας την ώρα του μαθήματος

Το περιστατικό βίας που έλαβε χώρα μέσα στο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της ΑΣΟΕΕ είχε δράστες τους κουκουλοφόρους που ξυλοκόπησαν τον καθηγητή. Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια των φοιτητών με τους περίπου 10 κουκουλοφόρους να χτυπούν τον καθηγητή με μανία και τον ίδιο να πέφτει στο πάτωμα μη μπορώντας να σταθεί όρθιος.

Ηταν μια ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, τα οποία εισέβαλαν στο αμφιθέατρο και εξαπέλυσαν την επίθεσή τους στον καθηγητή. Σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι κουκουλοφόροι χτύπησαν και φοιτητές, οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή. Λίγη ώρα αργότερα, ο καθηγητής οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με αστυνομική περιφρούρηση και τον ίδιο να μην χρειάζεται φορείο...

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share