Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Σάλος με τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ: Κατηγορείται για τοκογλυφία και παιδεραστία!

Άμεση εισαγγελική παρέμβαση για το περιστατικό ξυλοδαρμού

11 Ιανουαρίου 2022 19:12
Σάλος με τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ: Κατηγορείται για τοκογλυφία και παιδεραστία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ιδιαίτερη ιστορία προκύπτει για τον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους, με τον εν λόγω διδάσκοντα να έχει εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος από την περίοδο 2018-2019 για μία υπόθεση απάτης, όπου φαίνεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό τρικ της πυραμίδας.

Δηλαδή, για μια επικερδή επένδυση, αρχικά εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, επέδιδε κάποιους τόκους και παρακρατούσε τα ποσά. Για το αδίκημα αυτό είναι κατηγορούμενος το 2022.

Όμως από καταθέσεις τριών καθηγητών προκύπτουν νέα στοιχεία.

Ο ένας από αυτούς ανέφερε ότι όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία διαπίστωσε ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους.

Σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί λοιπόν, υποστηρίζουν ότι όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών συνδέεται με τη σημερινή επίθεση που δέχτηκε ενώ έκανε μάθημα.

Σημειώνεται, ότι ο εν λόγω καθηγητής έμεινε στη θέση του μέχρι σήμερα γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες. Κατείχε στο παρελθόν θέσεις κρατικές, σε επιτροπές και σε συμβούλια.

Εισαγγελική παρέμβαση για την υπόθεση

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παράλληλα, έδωσε εντολή για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ ξυλοκοπήθηκε μπροστα στα μάτια των φοιτητών, ενώ επίθεση δέχτηκαν και οι φοιτητές που προσπάθησαν να τον προστατεύσουν.

Ομάδα αγνώστων που φορούσε κουκούλες μπήκε στο κτήριο της οδού Πατησίων και κατευθύνθηκε προς αμφιθέατρο όπου εκείνη τη στιγμή πραγματοποιούνταν μάθημα.

Προφορική κατάθεση στους αξιωματικούς της κρατικής ασφαλείας έδωσε ο καθηγητής και όπως τους είπε, ως ηθικούς αυτουργούς για την επίθεση εις βάρος του υποψιάζεται τρεις άλλους καθηγητές.

Αυτήν την ώρα οι αστυνομικοί βρίσκονται στον «Ευαγγελισμό» και του παίρνουν γραπτή κατάθεση, ακόμη όμως οι αστυνομικοί δεν έχουν διερευνήσει και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο εάν κάποια ομάδα κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών μπορεί να βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share