Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δίκη «ψευτογιατρού»: «Περίμεναν να τον δουν λες και ήταν Μεσσίας» - Το ξέσπασμα μάρτυρα

Σοκαριστικές μαρτυρίες

11 Ιανουαρίου 2022 15:09
Δίκη «ψευτογιατρού»: «Περίμεναν να τον δουν λες και ήταν Μεσσίας» - Το ξέσπασμα μάρτυρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίστηκε σήμερα (11/01) η δίκη για τον «ψευτογιατρό», με μία ακόμα σοκαριστική μαρτυρία για τη «θεραπεία» σε μία γυναίκα και σε ένα κορίτσι με καρκίνο στον εγκέφαλο.

Ο «ψευρογιατρός» που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας, βρέθηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου ένας ακόμα μάρτυρας περιέγραψε την προσωπική του εμπειρία, καθώς ο ψευτογιατρός ανέλαβε τη θεραπεία της γυναίκας και της κόρης του, αποσπώντας του περισσότερα από 52.000 ευρώ.

Ο μάρτυρας που γνώρισε τον «ψευτογιατρό» το 2017, όταν τον επισκέφθηκε μαζί με την οικογένειά του, σε μοναστήρι στο Πήλιο, ξέσπασε στο δικαστήριο, αποκαλώντας τον «βρωμιάρη», σύμφωνα με όσα μεταδίδει το dikastiko.gr.

Ο ίδιος περιέγραψε τις ουρές που έκανε ο κόσμος για να τον δει. «Περίμενε λαός στη σειρά για να τον δει, λες και ήταν Μεσσίας» είπε.

«Μας συστήθηκε ως νευροχειρουργός-ογκολόγος. Του είπαμε για το πρόβλημα της κόρη μας με τον καρκίνο στον εγκέφαλο, την είδε και μας είπε: ''Μην ακούτε τους γιατρούς, τα λένε αυτά για να παίρνουν μίζες. Θα σας κάνω εγώ μία θεραπεία με αποστάγματα βοτάνων, ενέσεις αρτεμισίνης, χυμούς και τσάγια''» ανέφερε ο μάρτυρας.

«Μας είπε να κάνουμε και μία θερμογραφία η οποία στοίχιζε 205 ευρώ. Έλεγε πως μόνο εκείνος τη διαβάζει στην Ελλάδα και κανένας άλλος. Μας έδωσε και αυστηρή διατροφή. Μας συνέστησε και κάποιον Σπύρο στο Πήλιο για να παίρνουμε τα βότανα. Η γυναίκα μου όλη ημέρα έκανε τσάγια και χυμούς, ούτε ψωμί δεν άφηνε να φάει το παιδί» είπε σε άλλο σημείο, περιγράφοντας τις «θεραπείες» του.

Όταν η γυναίκα του διαγνώστηκε με καρκίνο στο έντερο, «εκείνος της έλεγε ''μη φοβού, δεν είναι τίποτα, ούτε χειρουργείο θα χρειαστείς ούτε τίποτα''». Τότε, αποφάσισαν να χειρουργηθεί, ενώ αργότερα, όταν οι εξετάσεις έδειξαν μεταστάσεις στο συκώτι, «εκείνος μας είπε ότι δεν είναι τίποτα», όπως σημείωσε ο μάρτυρας.

Σοακριστική μαρτυρία για τον «ψευτογιατρό»

Εν τω μεταξύ, όταν μετά από μαγνητική στο κορίτσι, υπήρχαν ευρήματα για υδροκεφαλία, ο ίδιος τους συνέστησε να μη δώσουν σημασία. Χαρακτηριστικά η φράση του ήταν «άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας», όπως είπε ο μάρτυρας.

«Το τελευταίο διάστημα πριν σταματήσουμε τη θεραπεία η κόρη μας είχε αλλόκοτη συμπεριφορά αλλά επανήλθε σιγά-σιγά, ωστόσο χειροτέρεψε η κατάσταση της υδροκεφαλίας. Μας είπαν οι γιατροί πως έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί άμεσα» ανέφερε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share