Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χιόνια και μέσα στην Αττική! Προειδοποίηση Τάσου Αρνιακού (Video)

Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού

11 Ιανουαρίου 2022 12:58
Χιόνια και μέσα στην Αττική! Προειδοποίηση Τάσου Αρνιακού (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τη διαφορά χιονόπτωσης - χιονόστρωσης διευκρινίζει για μια ακόμη φορά ο Τάσος Αρνιακός, αναφερόμενος στο τι τελικά θα συμβεί με τις χιονοπτώσεις στην Αττική. Παράλληλα, σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 τονίζει πως η κακοκαιρία «Διομήδης» θα ξεκινήσει ουσιαστικά να δίνει πολύ έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι της Τρίτης και έως το βράδυ της Τετάρτης, αφού από την Πέμπτη αναμένεται ουσιαστική βελτίωση του καιρού.

Οσον αφορά στην Αττική, ο Τάσος Αρνιακός ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρχουν χιονοστρώσεις σε όλα τα ορεινά, ίσως και στα υπέρ βόρεια προάστια, ενώ δεν αποκλείει να χιονίσει και μέσα στον ιστό της πόλης, από υψόμετρα 250 μέτρων και άνω.

Δείτε στο βίντεο όλα όσα λέει ο Τάσος Αρνιακός:

Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις - Η προειδοποίηση Αρναούτογλου για την κακοκαιρία

Το επόμενο 24ωρο, και 48ωρο, ορισμένες περιοχές θα έχουν έντονα φαινόμενα, καθώς έχει ξεκινήσει η επέλαση της κακοκαιρίας "Διομήδης". Θα υπάρχουν χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα. Από την Τετάρτη, και από τα Βόρεια προς τα Νότια, θα υπάρξει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, υπογράμμισε πως αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά τόσο την Τρίτη όσο και τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη. Μάλιστα θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή ειδικότερα σε όσους κινούνται στο οδικό δίκτυο.

Σύννεφα από τη Νοτιοδυτική Ελλάδα, σταδιακά κινούνται προς την Πελοπόννησο όπου μέσα στη νύχτα θα έχει δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πάνω από τα 1.300μ. θα είναι πυκνές οι χιονοπτώσεις. Προς το ξημέρωμα θα βελτιωθεί εκεί ο καιρός, καθώς το κύμα αυτό θα περάσει από την Αττική και θα κινηθεί προς τα βόρεια. Στη Θεσσαλία στα ορεινά θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα.

Την Τρίτη, στη Νοτιοδυτική Ελλάδα μετά τις ισχυρές καταιγίδες της νύχτας θα υπάρξει μια μικρή βελτίωση. Τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία θα υπάρχει συννεφιά, βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις πάνω από τα 1.000μ. υψόμετρο. Χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και στη Φωκίδα και τη Φθιώτιδα. Στην υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο θα υπάρξουν κάποια ανοίγματα του καιρού. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο καιρός θα είναι άστατος με διάσπαρτες βροχές, μπόρες και καταιγίδες.

Μετά το μεσημέρι, στη Δυτική Ελλάδα θα μεγαλώσουν τα διαστήματα με ηλιοφάνεια, όμως, στην Κεντρική και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν βροχές, μπόρες και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές τοπικά. Σταδιακά ο καιρός θα χαλάσει και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οι βροχές και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα διατηρηθούν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share